Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Google på vej med helt ny søgefunktion til din smartphone

Google vil udvikle sine søge-teknologier i en helt ny retning, der især vil være anvendelig på din smartphone.

Google har store planer inden for søgeteknologier og vil i løbet af det kommende år især lægge vægt på udviklingen af en talebaseret søgefunktion.

Udviklingen af de talebaserede søgninger - hvor man blot kan fremsige sit ønske til telefonen - bliver først og fremmest rettet mod Googles egen smartphone-platform, Android.

Også Apples iOS er mål for udviklingen.

"Målet er, at folk kan anvende søgefunktionen på samme måde på begge platforme [Android og iOS. Red]," lyder det fra Google-talsmand Krisztina Radosavljevic-Szilagyi til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Ifølge hende skyldes udviklings-arbejdet, at tale-kontrol af telefonen er 'mere naturlig' og praktisk end den traditionelle funktion, hvor vi anvender skrift til at styre smartphonen.

"Det bør være muligt at spadsere gennem livet og bare fremsige en hurtig sætning til sin telefon," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

Det vil eksempelvis være praktisk, hvis man har hænderne fulde med tasker, nøgler, en paraply eller hvad man nu står med.

"Med den måde, som vi i dag anvender teknologi på, er det efter vores mening simpelthen bare nemmere at få tingene hurtigt gjort med talestyring," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

Her er udfordringerne

En af de store udfordringer er, at talestyrede søgninger i dag er alt for upræcise og kræver alt for direkte kommandoer.

Google arbejder derfor på at udvikle den talebaserede søgealgoritme til at blive mere præcis og mere samtale-baseret.

Ligeledes skal teknologierne være bedre til selv at regne sammenhænge ud.

For eksempel skal det være muligt for en bruger først at spørge: "Hvor langt er der til Holstebro?" og dernæst "Hvad er temperaturen der?"

Her skal søgemaskinen selv kunne regne ud, at det andet spørgsmål sigter mod samme geografiske område som det første spørgsmål, selv om det ikke nævnes specifikt.

"Interaktionen skal være mere naturlig," siger Krisztina Radosavljevic-Szilagyi.

En anden væsentlig udfordring er at udvikle en teknologi, der kan sortere alt det uvæsentlige fra i en talebaseret søgning.

Det gælder eksempelvis baggrundsstøj fra toge, trafik, vind og - ikke mindst - andre stemmer, som telefonen også 'kan høre.'

Læs også:

Her er den mest populære Android-version

27 nye apps til din iPhone: Sådan slipper du for bøvlet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere