Efter en time med denne app vil du være motiveret til at lave din egen app.
Det er groft sagt, hvad Codecademy lover med sin nye nye iPhone-app: "Codecademy: Hour of Code."
Med app'en kan du lære de mest basale kodetrick, hvilket forhåbentligt kan danne basis for, at du inden længe kan lave den næste Angry Birds eller Candy Crush.
Vil skabe forståelse for kode
Ifølge Codecademy er formålet med app'en, at den skal introducere brugeren for de grundlæggende koncepter, der ligger bag de apps, vi bruger på vores telefoner, og de websites, som vi besøger, når vi er på internettet.
"Med app'en vil du lære at forstå de grundlæggende strukturer bag kode, når du ser dem," skriver Codecademy selv om app'en på iTunes.
Codecademy har siden 2011 eksisteret som en internetskole, hvor folk på en hurtig, let og sjov måde kan lære at kode, og ifølge den britiske avis The Guardian har Codecademy siden stiftelsen fået tilført 12,5 millioner dollar i kapital, svarende til omkring 67 millioner kroner.
Og ligesom lektionerne på Codecademys hjemmeside er app'en også inddelt i lektioner, der hurtigt kan gennemføres og har et "spil-element", der motiverer brugeren til også at tage den næste lektion.
Appens målgruppe er uden tvivl nybegynderne. Folk der som skribenten bag denne artikel har meget lidt eller absolut ingen erfaring med at kode.
Du skal dog ikke gøre dig nogle illusioner om, at du efter blot en time i selskab med app'en vil være i stand til at skabe din egen app.
Men motivationen er sandsynligvis større, og det samme er din forståelse for kodernes bagvedliggende logik.
Del af stort projekt
Hour of Code-app'en er dog blot en del af et langt større initiativ ved navn Computer Science Education Week, hvor temaet i år er "Hour of Code". Det bliver arrangeret af non-profit-organisationen Code.org, der opfordrede især unge amerikanere til at bruge en time i løbet af den forgangne uge på at lære at kode.
Også det kendte online-universitet Khan Academy har lavet en hel sektion, der er helliget "Hour of Code", og både Apple-butikker og Microsoft-butikker afholdte i løbet af sidste uge gratis kodetimer, hvor folk kunne komme ind fra gaden og få undervisning.
Præsident Obama: Derfor skal du lære at kode
Den amerikanske præsident Barack Obama var forrige uge ude for at bakke op om projektet, og her opfordrede han den amerikanske ungdom til at give sig i kast med at kode:
"Jeg opfordrer jer til at involvere jer. Køb ikke bare et nyt computerspil - lav et. Download ikke bare den nyeste app - hjælp med at designe den. Spil ikke bare på din telefon - programmer den selv. Ingen er født som computer-forsker. Men med lidt hårdt arbejde og en smule matematik og videnskab kan næsten alle blive en," sagde den amerikanske præsident.
Sidste år, 2012, blev af Codecademy udråbt til "Code Year" og ifølge Guardian blev der i løbet af året i alt registreret 450.000 brugere på Codecademy. Siden er endnu flere kommet til.
Codeacademys budskab har været, at alle bør lære at kode. Lidt på samme måde, som vi alle lærer et fremmesprog i skolen.
Kodekurser til hjemløse
I sommer lavede en amerikansk iværksætter et omdiskuteret projekt, hvor han vil give en hjemløs mand kodekurser. Målet var at bevise, at det kan være den mirakelmedicin, der kan hjælpe selv en hjemløs med at indfrie den amerikanske drøm.
Men også New Yorks nu afgående borgmester, Michael Bloomborg, samt Londons borgmester, Boris Johnson, har tidligere lovet, at de vil tage kode-kurser.
Hvor langt de to borgmestre er kommet med deres kode-kurser, står stadigvæk hen i det uvisse, men den hjemløse amerikanske mand Leo Grand, der modtog den gratis kodeundervisning, har nu ifølge Business Insider færdiggjort sin egen app, Trees for Cars.
Kan skabe ny generation
Tidligere på året anbefalede den danske iværksætter Nikolaj Nyholm i en artikel i Computerworld danske unge at blive bedre til at kode.
Han mener, at det kan skabe en helt ny generation af unge iværksættere, der er bedre udstyret end nogen anden generation til at realisere deres drømme
"Hvis alle folk lærer at kode, vil vi få en helt ny generation af "makers". Altså folk der kan og vil bruge teknologi til at skabe noget på egen hånd," sagde Nikolaj Nyholm og uddybede:
"Uanset om du er tandlæge eller arbejder inde for anlægsbranchen, kan du bruge kodeevnerne til at realisere dine ideer," sagde Nikolaj Nyholm.
Læs også:
Lad os få digitalt sløjd på skoleskemaet
Programmørerne overtager verden: Men seriøst - skal vi alle være nørder?