Microsoft kan være på vej til at ændre den måde, hvorpå selskabet ellers gennem mange har udgivet nye versioner af Windows på.
Selskabet pønser således på at opdele den såkaldte Windows ´release-train´i to separate spor - et for private brugere og et for virksomheder.
Det vil betyde, at virksomheder eksempelvis vil kunne beholde et styresystem, der er blevet udfaset for privaforbrugerne, men som Microsoft altså vil videreudvikle alene til professionel brug. Og vice versa.
Planerne er angiveligt fortsat under udarbejdelse.
I spidsen for dem står Microsofts nye chef for al udvikling af klient-baserede styresystemer til smartphones, tablets, pcer og Xbox, Tony Myerson.
Han siger, at der har vist sig meget stor forskel på den hastighed, hvormed det teknologi-ivrige forbruger-segment og det mere konservative og langsomme erhvervsliv tager nye teknologier til sig.
"Verden har vist, at disse to kundetyper i virkeligheden har helt forskellige behov," siger han.
"Der kan være forskellige kadencer eller forskellige måder, som vi vil henvende os til disse to kundetyper på," siger han.
Senest lancerede Microsoft Windows 8.1 og Windows 8.1 Pro på samme tid til henholdsvis privatforbrugerne og erhvervslivet.
Det kan du læse mere om her: Nu er Windows 8.1 klar - download det her
"Men det er for mig langt fra sikkert, at det er den rigtige måde at gå til forbruger-markedet på. Men det er sikkert den rigtige måde at gå til erhvervsmarkedet på," siger Tony Myerson.
Disse systemer er udgivet separat til forbrugere og erhvervsliv
Microsoft har tidligere arbejdet med forskellige lancerings-kadencer for lanceringer til henholdsvis forbrugere og virksomheder, men virksomheden stoppede med denne fremgangsmåde omkring årtusindskiftet.
Eksempelvis lancerede virksomheden i 2000 den forbrugerrettede Windows ME samtidig med Windows 2000-udgaven til erhvervslivet.
Tidligere blev Windows 95 lanceret til privatbrugere (men blev ret udbredt i virksomhederne), mens Windows NT 4.0 blev lanceret til erhvervslivet i 1996.
Til gengæld blev Windows XP lanceret til både erhvervsliv og privatbrugere samtidig i 2001.
Udfordringerne lige nu er på mange måder opstået, fordi Microsoft har besluttet sig for at øge lanceringshastigheden af nye versioner af Windows.
Første eksempel er netop Windows 8.1, der blev udgivet blot et år efter lanceringen af forgængeren.
Det er et alt for højt tempo for mange virksomheder, der har brug for langt mere tid til at omstille sig til nye produkter og nye funktioner.
Det skyldes ikke mindst, at det koster tid og masser af penge at migrere hele butikken til nye systemer, der skal implementeres og gennemgå tunge test rettet mod blandt andet kompabiliteten med kritiske systemer og så videre
Og ofte vil disse test føre til, at andre applikationer skal skrives om og justeres, inden det hele spiller.
Når det hele så spiller, vil mange virksomheder til gengæld holde fast i et system i mange år.
Et godt eksempel herpå er det fortsat meget udbredte Windows XP, som mange virksomheder ikke vil skille sig af med, selv om Microsoft til april helt stopper med at skrive opdateringer til det.
Det kan du læse mere om her: Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer
Læs også:
Så mange bruger Windows XP - og får snart problemer
Nu er Windows 8.1 klar - download det her
Her er læren af Windows 8.1: Sådan kan du undgå kaos næste gang