Artikel top billede

Dansk industri-gigant vil af med 40 it-ansatte: Skal outsources

40 danske it-folk får ny arbejdsgiver i stor outsourcingaftale.

Den danske industri-kæmpe Vestas er på trapperne med en stor outsourcing-aftale af store dele af selskabets it-afdeling.

Ifølge Børsen vil aftalen betyde, at 40 af Vestas' it-folk skal outsources til it-selskabet NNIT.

De to parter er ifølge Børsen blevet enige om aftalen i dag, fredag, men selve kontrakten skal ifølge avisen først underskrives om en uge.

Vestas opererer med it på et meget avanceret niveau og har blandt andet sin egen supercomputer, som du kan læse mere om her: Her er Vestas' enorme supercomputer.

It-afdeling skrumpet kraftigt

Det ændrer dog ikke på, at Vestas flerårige nedtur over de seneste år har kostet adskillige it-folk deres job.

Vestas it-afdeling er således skrumpet fra 800 medarbejdere til 420 medarbejdere fra 2010 til 2012. Det kan du læse mere om her: Så hårdt har krisen ramt Vestas' it-afdeling.

Den nuværende outsourcing af de 40 it-mand skyldes dog ikke nedskæringer i it-driften, men alene en beslutning om at rydde ud i de af selskabets aktiviteter, der ikke er forbundet direkte med produktionen af vindmøller.

Allerede for et år siden oplyste Vestas' CIO, Torben Bonde, til Computerworld, at selskabet var på udkig efter en outsourcingpartner til udviklingen.

Dengang var han mere tilbageholdende med outsourcing af selve it-driften, da et driftsnedbrud i Vestas ifølge koster omkring en million kroner i timen på bundlinien.

Vestas' CIO, Torben Bonde, blev i 2011 kåret til Danmarks bedste it-chef.

Det kan du læse mere om her: Her er Danmarks bedste it-chef - Årets CIO 2011.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Sparekassen Danmark

RPA-udvikler til IT-afdelingen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere