Artikel top billede

Samsung har lavet en sikkerhedsløsning til virksomhederne i form af Knox på blandt andet Galaxy S4.

Sådan indtager Android-telefonerne din arbejdsplads

Android er fyldt med sikkerhedshuller og egner sig ikke til virksomheder - sådan var holdningen for få år siden. Nu er den opfattelse snart fortid, og Android er for alvor på vej ind på arbejdspladserne. Få forklaringen her.

I den seneste opgørelse over smartphone-markedet fra IDC har Android-platformen en markedsandel på hele 81 procent mod 12,9 procent til iPhone og 3,6 procent til Windows Phone.

Der kan derfor efterhånden ikke være mange, der tvivler på Androids holdbarhed - heller ikke i virksomhedernes it-afdelinger, hvor netop denne platform i de første par år efter fødslen ikke var specielt velkommen.

ABI Research skriver i en ny opgørelse, at Android-producenterne nu begynder at udnytte den massive udbredelse blandt de almindelige forbrugere til også at indtage erhvervslivet.

Så meget stiger omsætningen

ABI forudser, at den globale omsætning, der hentes på at levere Android-produkter til virksomheder, vil stige fra 298 milliarder kroner i år til mere end 507 milliarder ved udgangen af 2018.

"Til trods for en betydelig tilstedeværelse blandt medarbejderne tillader virksomhederne ikke eller har kun begrænset adgang til forretnings-applikationer- og systemer med Android-enheder," udtaler senioranalytiker Jason McNicol.

"At frygt for at tabe inden for dette store, høj-margin markedssegment har Android-producenterne taget hul på at lukke sikkerhedstrusler ved at gøre Android-enheder mere virksomhedsklar," lyder det fra ABI, der blandt andet har set nærmere på produkter fra HTC, Huawei, LG, Motorola Mobility, Samsung og ZTE.

Her er løsningerne

Et par eksempler på de løsninger er LG Gate og Samsung Knox. Begge er løsninger, der gør det lettere at splitte eksempelvis en Galaxy S4 op i to universer - et til arbejde og et til privatliv.

Netop Knox-løsningen nævnte Novo Nordisks CIO, Lars Fruergaard Jørgensen, da Computerworld i sidste måned spurgte ham, hvilke smartphone-platforme han tror mest på fremadrettet:

"Vi tør ikke pt. at være på Android-styresystemet af sikkerhedsmæssige årsager, men der er nogle versioner på vej, hvor der er lagt en skal rundt omkring, og det vil vi kigge på som et alternativ," sagde Lars Fruergaard Jørgensen.

Novo Nordisk har indtil nu kørt med BlackBerry og iPhone som de to platforme, medarbejderne kan vælge imellem.

ABI skriver følgende om, hvordan en Android-telefon bliver erhvervs-egnet:

"En mobil enhed betragtes som klar til erhvervslivet, når OS-indlejrede funktioner som kryptering og VPN kan aktiveres af mobility-leverandører. Et eksempel er Samsung Knox, der kommer præinstalleret på Galaxy S4 smartphones, men kræver en mobility-leverandør som Citrix eller AirWatch til at slå funktionen til."

Det bør du overveje om Android

DSB er en af de danske virksomheder, der allerede har taget Android i brug.

1.200 Android-smartphones er udleveret som hverdagsværktøj til DSB's togpersonale i alderen fra 21 år til 74 år med vidt forskellige it-kompetencer. Læs hele historien her.

Computerworld har tidligere bragt en guide til, hvilke fordele og ulemper der kan være ved at benytte henholdsvis Android, iOS og Windows Phone i virksomheden.

Det taler for Android

Når det kommer til Android, må man i dag sige, at det er en platform, der er så udbredt, at den er svær at ignorere.
Vælger du Android, vil du altid have mange valgmuligheder.

Samtidig har Android et stort udvalg af apps, også i forretningsøjemed, og platformen bliver hele tiden udviklet og forbedret med nye versioner.

Det er en åben platform med et velfungerende udviklermiljø. Det er næsten den bedste garanti, man kan få, for at platformen er fremtidssikret.

Google har i dag nogle interessante cloud-tjenester, der er målrettet virksomhederne. Google Apps tilbyder alt fra mail og kalender til en online kontorpakke og gode samarbejdsværktøjer.

Senest har Google også valgt at gøre kontorpakken QuickOffice gratis for Android-brugerne, og selskabet har i det hele taget over de senere år - ligesom det også gælder producenterne - haft et betydeligt fokus på at gøre Android mere erhvervsegnet.

Det taler imod Android

På den negative side må man så også tage i betragtning, at mængden af malware, der målrettet går efter Android, er ganske betydelig. 

Hvor mange ofte kritiserer Apple for at være for kontrollerende i forhold til, hvilke apps der lukkes ind i App Store, kunne man som virksomhedsbruger godt ønske sig lidt af den samme kontrol i Googles Play-butik.

Samtidig er der ofte problemer med, at nye opdateringer af Android er alt for lang tid om at blive rullet ud til brugerne, og en del udviklere klager også over den fragmentering, der eksisterer i Android-universet.

Læs hele guiden til valg af smartphone-platform til virksomheden her.

Disse smartphones bruger virksomhederne

En global Forrester-undersøgelse blandt 9.766 vidensarbejdere har vist, at Android i dag er den mest udbredte smartphone-platform i virksomhederne med en markedsandel på 37 procent mod 34 procent til iOS, seks procent til Windows og 23 procent til øvrige platforme.

Computerworld stillede i oktober læserne her i Danmark spørgsmålet: Hvilke smartphones kan medarbejderne vælge på din arbejdsplads?

933 læsere stemte, og resultatet blev:

I alt er der iPhones at finde hos 51 procent af læserne. Windows Phone er at finde hos samlet set 41 procent af de læsere, der stemte, mens hele 19 procent pegede på, at det alene er Windows Phone, der er smartphone-platform på deres arbejdsplads.

I Computerworld-undersøgelsen var det samlet set kun fem procent, der kommer fra virksomheder, hvor man kan vælge en BlackBerry. 

Endelig svarede samlet set 43 procent af deltagerne i Computerworlds undersøgelse, at man kan vælge en Android-telefon på deres arbejdsplads.

Læs også:

Guide:Skal du vælge Android, iOS eller iPhone

Fra problembarn til dengse: Sådan blev iPhone en firmatelefon

Derfor satser Novo Nordisk fortsat på 4.000 Blackberry-smartphones

Store planer: Google gør Android lækker til erhvervslivet

Sådan får DSB 1.200 smartphones til at køre på skinner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere