Artikel top billede

Ballade: Er populær it-tjeneste for usikker til netbank?

Du skal ikke bruge denne distribution, hvis du skal i netbanken - den er slet ikke sikker nok. Sådan lyder kritikken fra udviklerne bag en af de mest populære Linux-udgaver.

Der er ballade i Linux-land.

Ubuntu-udvikler Oliver Grawert siger nu, at den populære og Ubuntu-baserede distribution Linux Mint er for sårbar til at bruge sammen med netbanken.

Det skriver netstedet muktware.com.

Årsagen er, at sikkerhedsopdateringerne fra Ubuntu ikke nødvendigvis følger med over i Mint-regi, eftersom ændringer i de centrale komponenter som X.org, Firefox, Grub og selve Linux-kernen ikke automatisk opdateres i Mint.

"Når der er en sårbar kerne, browser eller X.org, der ikke automatisk forsynes med sikkerhedsopdateringer, bliver installationen et sårbart system. Personligt vil jeg ikke bruge det til netbank," skriver Oliver Grawert.

Og den kritik står han ikke alene med.

"Jeg kan fortælle, at det tog dem [Mint-udviklerne, red.] mange måneder at få en fejlrettet Firefox, mens Ubuntu og Debian allerede havde disse sikkerhedsrettelser i deres udgaver. Det udsætter Linux Mint-brugerne for en sikkerhedsrisiko, og jeg vil aldrig anbefale Mint som et alternativ til Ubuntu," skriver Benjamin Kerensa, der også er Linux-udvikler.

Læs også: De 29 bedste open source-programmer i 2013

Holdninger, ikke fakta

Projektleder for Linux Mint Clement Lefebvre har svaret på kritikken på distributionens webside.

Han mener, at kritikken er baseret på holdninger fremfor viden og kundskaber.

Han er knotten over, at Mint-udviklerne skal bruge dyrebar udviklertid på at svare på spørgsmål fra bekymrede brugere.

"Jeg interesserer mig ikke for, hvad Canonical-folkene forstår eller ikke forstår om os. Jeg kan også konstatere, at pressen og medierne bare er interesseret i konflikten, men jeg vil ikke bruge mere tid på det," skriver han.

Han giver dog en forklaring på, hvad det er Ubuntu-udviklerne har misforstået.

"Opdateringspakker til kernen er tilgængelige som 'usikre pakker', som brugerne kan vælge at aktivere gennem værktøjet Update manager. For god orden skyld betyder usikre pakker i denne sammenhæng pakker, som Mint-teamet endnu ikke har gennemgået til distributionen," skriver han.

Clement Lefebvre påpeger også, at Linux Mint bruger det samme pakkearkiv som Ubuntu til Firefox, og at disse bliver opdateret automatisk.

Og han er godt gal i skralden over kritikken fra Ubuntu.

"Det vi har tænkt os at gøre, når vi er færdige med at svare på spørgsmål om hvordan en fyr, der aldrig har kørt Mint, udpeger den som sårbar, er at gå tilbage og rette kode, så den næste udgave bliver bedre," skriver han.

Linux Mint topper i øvrigt listen over de mest populære Linux-distributioner i øjeblikket på distrowatch.com.

Læs også:
Galleri: 10 gratis open source-værktøjer til dit firma

Linus Torvalds: Sådan bliver den næste Linux-kerne

Så mange udviklere er med til at bygge Linux




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere