Artikel top billede

Sådan ser det ud, hvis du vil ind på hjemmesiden dreamfilm.se.

Disse hjemmesider er nu blevet blokeret

De danske teleudbydere er blevet pålagt at forhindre danskere i at få adgang til disse fire hjemmesider.

Listen over DNS-blokerede domæner vokser igen. Denne gang er det RettighedsAlliancen, der er gået rettens vej for at få de danske teleselskaber til at lukke for adgangen til hjemmesiderne dreamfilm.se, swefilmer.com, primewire.ag og movie4k.to.

"De fire sider er de mest populære blandt brugerne, og siderne tilbyder hver især tusindvis af film uden at betale penge tilbage til de personer, som har investeret i filmene. På Primewire bliver der udbudt cirka 55.000 film," skriver RettighedsAlliancen i en pressemeddelelse.

De fire blokerede hjemmesider er såkaldte index-sider, som samler og viser forbrugerne, hvor aktuelle film og tv-serier kan streames eller downloades fra helt tredje hjemmesider.

Adgangen til hjemmesiderne er blevet lukket ned ved at tvinge de danske teleselskaber til at bruge udskældte DNS-blokeringer, der i stedet for det rigtige indhold blot viser en informationsside, der henviser til kampagnesiden sharewithcare.dk.

Derfor blokeres hjemmesiderne

RettighedsAlliancen har fået lukket for adgangen til hjemmesiderne ved at køre en civilretssag mod teleselskabet Telia i Københavns byret.

Hvorfor disse hjemmesider nu?

"Disse fire hjemmesider er ulovlige hjemmesider, det er dem, der er de mest populære hos de danske brugere, og så er der faktisk også mange brugere, der ikke ved, at de er ulovlige," siger Maria Fredenslund, der er leder af RettighedsAlliancen.

Når du siger, at det er de mest populære hjemmesider blandt de danske forbrugere, hvordan måler I så det?

"Det er svært at være helt konkret, men vi følger med i piratlandskabet og i piratmarkedet og er derude, hvor vi kan se, hvilke tendenser der gør sig gældende lige nu. Og ud fra det kan vi se, at disse fire hjemmesider umiddelbart er de mest populære."

Er det nogle bestemte statistikker I gør brug af, eller hvordan måler I det?

"Vi kunne blandt andet se, at filmene "Jagten" og "Skytten" var hentet mere end 50.000 gange af brugerne af bare et af disse sites. Så alene det tal synes jeg er helt vildt," fortæller Maria Fredenslund.

RettighedsAlliancen: Blokeringerne var sidste udvej

Efter flere mislykkedes forsøg på at få bremset hjemmesiderne gennem dialog var DNS-blokeringerne den eneste udvej, mener Maria Fredenslund.

"Vi har gjort et rigtig stort forarbejde for at komme efter dem, der står bag tjenesterne, men de er rigtig dygtige til at være anonyme og ikke have nogen synlig identitet," siger hun og fortsætter:

"Vi har bedt dem om at stoppe. Det har de så ikke gjort, og derfor gik vi i retten og har samtidig underrettet dem om, at retsmødet fandt sted."

RettighedsAlliancen forsøgte samtidig at få bremset hjemmesiderne ved at kontakte internet-leverandørerne, som ejerne bruger til at hoste hjemmesiderne.

"Umiddelbart er det ikke de samme, der står bag de fire hjemmesider. Nogle svarede slet ikke, mens nogle svarede, at vi bare kunne sende de links, som de skulle fjerne."

Men det er ikke nok, at hjemmesiderne fjerner links?

"Nej. Det er super ineffektivt, og det her er nogle, der udnytter systemet, og som ikke har reelle intentioner, som eksempelvis YouTube har. Hvis vi eksempelvis beder YouTube om at fjerne noget, så gør de det."

Du kan se en komplet liste over blokerede domæner hos brancheorganisationen Teleindustrien.

Læs også:

Derfor fjerner ingen de forældede DNS-blokeringer

Danske internetudbydere vil indføre mere net-filtrering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere