Artikel top billede

Politiet søger it-folk: Skal videre efter Polsag

Rigspolitiet skal videre efter Polsag og søger nye folk. Et sekretariat med navnet Polaris skal lave det grundige forarbejde, forklarer CIO.

"Proces- og it-konsulenter til stort it-projekt"

Sådan lyder overskriften på et jobopslag fra rigspolitiet.

Politiet søger it-folk, der vil "være med til at gennemføre programmet, der skal levere fremtidens it-understøttelse af sagsbehandlingsprocesserne i dansk politi og anklagemyndighed."

Planen er, ifølge opslaget, at it-folkene skal lave de "indledende forretningsanalyser og dernæst anskaffelsen og implementeringen af de relevante it-leverancer og den organisatoriske forandring."

"Målet er at skabe et politi og en anklagemyndighed, der kan arbejde mere digitalt, mobilt og effektivt gennem en velfungerende og moderne it-understøttelse af kerneopgaverne," fremgår det.

Efter Polsag-skandalen

Nu er det da også ved at være nogen tid siden, at rigspolitiet har været igennem it-skandalen Polsag. Et it-system, der skulle afløse det håbløse Polsas, hvor dobbeltindtastninger er hverdag for politifolk.

Men Polsag blev skrottet efter stribevis af fejl og problemer - og regningen blev en halv milliard kroner.

Det er en kompleks og omfattende opgave at modernisere it-understøttelsen af politiet og anklagemyndighedens kerneprocesser, forklarer politiet.

"Derfor har rigspolitiet etableret Polaris-sekretariatet, der skal sikre gennemgående styring og koordinering af programmet og dets delprojekter. I 2014 igangsættes analysefasen."

"Den skal lede til, at vi kan definere it-leverancespor og gennemføre udbud, udvikling og implementering," hedder det i jobopslaget.

Polaris-sekretariatet med cirka 20 mand refererer direkte til rigspolitiets it-direktør og en styregruppe bestående af den øverste ledelse i politi og anklagemyndighed.

CIO: Her er planen
CIO Michael Hansen fra rigspolitiet forklarer, at der ikke bliver tale om en decideret afløser for Polsas.

Han oplyser, at jobopslaget er en del af mobiliseringsfasen, der går frem til februar 2014.

"De fleste af medlemmerne i programsekretariatet er ved at falde på plads i disse uger, og så udestår nogle eksterne rekrutteringer," forklarer han.

"Scope er en lille smule anderledes, og tilgangen er nok markant anderledes denne gang," lyder det fra CIOen.

Men i første omgang er der tale om en analyse af politiets egne behov på et særligt område.

"Det vi gør nu er, at vi analyserer hele strafferetskæden (for politi og anklagemyndighed) inklusiv snitflader, og så opstiller vi vores behov efter det."

"Sagt med andre ord: Vi vil vide, hvad vi har brug for, og hvad vi gerne vil, inden vi spørger markedet," understreger han.

Og man har ikke travlt - for det skal gøres ordentligt.

"Så opgaven er at have fokus på os selv i lang tid. Det betyder også, at vi ikke kigger på 'løsninger og produkter', før vi har grundbehovene analyseret på plads," forklarer Michael Hansen.

Omkring udgangen af 2014 skal programmet aflevere en indstilling til direktionen med et eller flere forslag til gennemførsel af moderniseringen af politiiets sagsbehandlingskæde, oplyser han.

"Om det bliver et stort program/projekt eller syv halvstore eller femten mindre og kortere eller længere tid, ved vi ikke, før den nævnte indstilling ligger klar," forklarer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere