Artikel top billede

Microsoft presser Steve Ballmer ned i løn - se hans årsløn her

Microsofts topchef tvinges igen ned i løn. Aldrig har han fået så lidt efter et fejlslagent og kaotisk år som topchef for Microsoft.

For dårligt salg af Windows 8 og en kæmpeafskrivning af Surface RT kommer til at koste Microsofts topchef, Steve Ballmer, rede penge.

Microsofts bestyrelse har nemlig besluttet kun at betale Steve Ballmer 79 procent af den bonus, som hans kontrakt maksimalt berettiger ham til.

I alt modtager topchefen godt 3,8 millioner kroner i fast årsløn samt tre millioner kroner i bonus. Fuld bonus ville have været godt 3,8 millioner kroner.

Microsoft-bestyrelsen peger på, at lanceringen af Windows 8 i oktober 2012 ganske vist førte til mere end 100 millioner solgte licenser.

"Men det udfordrende pc-marked i kombination med omkostningerne forbundet med de markante produktlanceringer af Windows 8 og Surface første til en tilbagegang på 18 procent i driftsresultatet for Windows-divisionen," lyder det fra Microsoft-bestyrelsen.

Bestyrelsen peger også på, at salget af Surface RT gik dårligere end forventet, og beslutningen om at sænke priserne for at sætte gang i salget førte til en stor afskrivning på næsten fem milliarder kroner, hedder det.

På vej ud

Steve Ballmer har meddelt, at han inden for det kommende år forlader stillingen som topchef for Microsoft.

Der har flere steder været spekuleret i, at netop den store afskrivning på Surface RT-investeringen har været en af årsagerne til, at Steve Ballmer forlader Microsoft.

Det forventes generelt, at topcheferne når deres mål, så de er i stand til at indløse en bonus, der mindst er meget tæt på de 100 procent.

Steve Ballmer modtog i fjor 91 procent af sin bonus. Dengang pegede Microsoft-bestyrelsen på en tre procent-nedgang i omsætningen i Windows og Windows Live-divisionen samt et fejlslagent forsøg på at levere de europæiske brugere valgmuligheder i browsere. Det kan du læse mere om her.

Ballmers bonus på blot 79 procent er lavere end den bonus, som den senere fyrede Windows-chef Steven Sinofsky modtog op til sin fyring.

Han blev regnet for at være ansvarlig for det fejlslagne browser-projekt, men modtog alligevel 90 procent af sin bonus. Du kan læse mere om Steven Sinofskys fyring her.

Steve Ballmer er i øvrigt nok ikke videre bekymret over, at hans bonus er faldet.

Han ejer nemlig fire procent af Microsoft, hvilket svarer til 62 milliarder kroner. Kun Bill Gates har med sine 4,5 procent en højere ejer-andel af selskabet.

Læs også:

Se stortudende Steve Ballmer sige farvel til Microsoft

Derfor er Bill Gates en færdig mand i Microsoft

Derfor giver det god mening at skifte Steve Ballmer ud nu

Tak for dine fejl, Steve [b]Ballmer[/b]

Microsofts store ombygning - tre faser mod et forenet Microsoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere