Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er nu enige om, at det er på høje tid at forny teleforliget fra 1999. Det skriver Politiken.
"Mange steder kan folk ikke bruge deres mobiltelefoner eller komme på internettet, og det er vi nødt til at forholde os til," siger Hans Christian Schmidt (V), der er formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer.
Men selvom de fire partier nu i samlet flok kræver fornyelse, må politikerne vente lidt med at sætte sig til forhandlingsbordet.
Ifølge erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) er teleforliget nemlig ikke en hindring for at sikre mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark.
Opposition: Der er mange tele-problemer
Partiet Venstre, der nu er klar til at gå teleforliget efter i sømmene, mener ikke, at det er muligt give danskerne i yderområderne ordentlige tele- og bredbåndsforhold, der holder i fremtiden, hvis ikke der foretages ændringer.
"Hvis vi i Folketinget mener, vi har løst problemerne på teleområdet frem til 2020, så er det ikke det indtryk, borgerne giver os, når vi er ude i udkantsområderne," siger Hans Christian Schmidt (V) til Politiken.
Den udmelding er Det Konservative Folkeparti enig i, og partiet ser gerne, at særligt det danske marked for bredbånd skal løftes.
"Vi skal have et investeringsniveau i bredbånd i Danmark, der løfter sig op i en anden skala end der, hvor vi er i øjeblikket." mener formand Lars Barfoed.
Ingen forhandlinger
Men udmeldingerne fra oppositionen giver ikke genlyd hos erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen.
"Jeg mener ikke, at teleforliget står i vejen for at nå vores målsætning om, at alle danskere skal have adgang til en bredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på mindst 100 megabit/sekund og en upload-hastighed på 30 megabit/sekund i 2020," siger han til Politiken.
Han erkender dog samtidig, at der er langt op til de udmeldte bredbåndshastigheder, hvis man kigger på, hvordan markedet ser ud i dag.
"Jeg er opmærksom på, at der er regionale og lokale forskelle i den digitale infrastruktur, og at der fortsat er områder i Danmark, hvor virksomheder og forbrugere ikke kan få den bredbåndshastighed, de ønsker," lyder det fra Henrik Sass Larsen.
Læs også:
Skænderier om upload-hastigheder blusser op igen
Politisk forlig fra den telemæssige stenalder - Part 1/3