"I love this company."
Microsofts afgående topchef Steve Ballmer gentog sin nok mest berømte replik, da han fredag i en mail orienterede de ansatte i it-mastodonten om, at han indenfor det næste år forlader posten som koncernens øverste chef.
Men lige så meget som Ballmer elsker Microsoft, lige så gode grunde kan der være til, at Microsofts følelser for Steve Ballmers ikke længere er så varme, som de kunne være.
Sov i timen
Ballmers exit kommer efter et år, hvor Microsoft såvel som Ballmer selv har været under voksende pres.
En række nye produkter, med Windows 8 som det mest prominente eksempel, har ikke levet op til forventningerne. Og for Ballmers vedkommende har kritikken gået på, at han stod i vejen for en nødvendig fornyelse på et tidspunkt, hvor konkurrenter som Google og Apple tordner fremad.
Så sent som i sidste sidste måned annoncerede Microsoft en ny strategi under overskriften services og devices - en titel som ironisk nok peger på lige præcis de dele af it-markedet, hvor Microsoft de seneste år han fået bank af konkurrenterne.
Microsoft kom således alt for sent i gang med at satse på mobility-markedet, hvor styresystemet Windows Phone stadig halser langt efter netop Apples iOS og ikke mindst Googles Android, som tilsammen sidder på 90 procent af det marked.
Ballmer har selv erkendt, at Microsoft simpelthen har sovet i timen indenfor hele udviklingen omkring smartphones. Og et andet produkt indenfor mobility - Surface-tabletten - har indtil videre heller ikke været nogen forretningsmæssig succes.
I det seneste regnskab måtte Microsoft således afskrive næsten en milliard kroner på Surface-eventyret.
Har netop lanceret ny strategi
Her til morgen amerikansk tid kvitterede aktiemarkedet positivt for nyheden om Ballmers snarlige afgang og sendte aktiekursen i vejret med ni procent.
Med til den historie hører dog, at kursen de seneste par år har ligget på mellem 25 til 30 dollar, hvilket er markant over bundniveauet på 15 dollar tilbage i begyndelsen af 2009.
Man kan heller ikke beskylde Ballmer for at have siddet på hænderne på det seneste.
For sammen med den nye strategi er hele Microsofts organisation blevet omlagt - blandt andet med en gevaldig udrensning blandt koncernens topchefer.
Og de seneste fem til seks år har han stået i spidsen for Microsofts stenhårde satsning på at omlægge forretningen til cloud-æraen.
33 år hos Microsoft
Steve Ballmers karriere i Microsoft går helt tilbage til 1980, hvor han blev ansat nummer 30 i det firma, som på godt og ondt skulle komme til at definere it-branchen globalt op gennem 1980'erne og 1990'erne.
I år 2000 overtog han den tunge arv efter Bill Gates, som selskabet øverste chef.
Den 57-årige Ballmer er født i Detroit, hvor han voksede op som søn af schweiziske immigranter.
Han er uddannet fra Harvard i matematik og økonomi og fortsatte senere på Stanford University i Californien.
Ballmer efterlader et Microsoft, som står overfor voldsomme udfordringer, selvom selskabet trods sine problemer fortsat skovler penge ind på sin imponerende portefølje af business software - med Windows og Office-pakken som to af de absolutte flagskibe.
Læs også:
Steve Ballmer trækker sig fra Microsoft
Medie: Derfor er Microsoft på vej ind i en dyb krise
Rygte: Gates på vej tilbage i Microsoft
Galleri: Her er Microsofts største fiaskoer og successer i 2012
Medie: Microsoft rydder op på direktør-gangene