Artikel top billede

Her er KMDs bygning i Aarhus, der ikke er en af de tre grunde, som Kombit ejer.

Salg af KMD-bygninger vil forgylde kommuner

Et kommende salg af KMDs nuværende bygninger og grunde, der er ejet af Kombit, vil indbringe kommuner et stort tre-cifret millionbeløb

Landets kommuner kan glæde sig til, at deres it-selskab Kombit sælger de tre grunde og bygninger, hvor it-giganten KMD i dag lejer sig ind.

For ifølge Kombits netop aflagte regnskab er det planen, at grundene og bygningerne, der er ejet af tre Kombit-datterselskaber, skal sælges i fremtiden.

"Ved salg af ejendomsselskaberne Lautrupparken 40-42 A/S, Niels Bohrs Allé 185 A/S og Lauritzens Plads 1 A/S skal Kombit ifølge vedtægterne afregne en del af provenuet til tilsluttede kommuner," fremgår det.

Og beløbet er opgjort til et større tre-cifret millionbeløb.

"Hensættelsen er skønsmæssigt opgjort til 624,2 millioner kroner og forventes at forfalde til betaling mere end 1 år efter statusdagen," står der videre i Kombits regnskab.

KMD betaler Kombit millioner

Grundene og bygningerne overgik til de tre Kombit-datterselskaber, da KL i 2009 solgte KMD til kapitalfonden EQT og ATP, der siden som bekendt har solgt KMD videre til den amerikanske kapitalfond Advent International og Sampension.

Computerworld har tidligere beskrevet, hvordan KMD via længere lejeaftaler hvert år betaler millioner af kroner til Kombit i husleje.

Her oplyste Kombit også, at man ejede grundene og bygningerne.

Læs mere om det her.

Hos kommunernes it-selskab Kombit forklarer man, at salget vil ske, "når tiden er rigtig".

"Det har aldrig ligget i kortene, at Kombit skulle være et ejendomsselskab, men ejendommen fulgte med. Vedrørende salg af ejendommene, så vil de blive afhændet, når tiden er rigtig for et salg," lyder det fra kommunikationschef Mikkel Tang fra Kombit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere