Artikel top billede

It-fagforeninger: Derfor koster vi mere end de andre

En forening har sænket prisen med 30 procent. Her er reaktionen fra it-fagforeningsbosserne.

Formand Thomas Bisballe fra Samdata giver ikke meget for Business Danmark nedsættelse af kontingentet. 

Han oplyser, at it-fagforeningen Samdata har samme pris som angivet for HK Privat - altså et dyrere kontingent end Business Danmark.

"Min grundtanke om det her er, at man får, hvad man betaler for," siger han.

For selvom Business Danmark og andre billigere foreninger måtte prale af, at de giver samme juridiske bistand, så gælder det kun civilretslige sager, forklarer Thomas Bisballe.

"Vi hjælper med mange arbejdsretslige tvister, der ordnes på arbejdspladsen. Det drejer sig om rigtigt mange penge til medlemmerne," fortæller han.

Beskyttet titel

Derudover viser en skolekonflikten forhåbentlig også vigtigheden af, at få sparet op til konflikt og belyser mere klart, hvordan den danske model er skruet sammen.

Thomas Bisballe foreslår faktisk, at det at kalde sig en fagforening, skal være en beskyttet titel, hvor man som minimum skal tilbyde visse ydelser til medlemmerne.

"Det budskab må du gerne viderebringe til Mette Frederiksen," forklarer Thomas Biballe.

Pointen er igen, at fagforeninger som Samdata har aktive tillidsfolk siddende ude på arbejdspladserne - og ikke bare passive bisiddere. 

Ligesom han peger på de overenskomster, der er forhandlet hjem, som ifølge ham viser, at man får mere i lønposen ved at støtte de rigtige fagforeninger, som så måske måtte være lidt dyrere end andre.

Prosa: Prisen afhænger af opgaver
Hos Prosa har formand Niels Bertelsen ikke umiddelbart en kommentar til prisnedsættelsen hos Business Danmark og prisforskellene hos it-fagforeningerne.

"Hvis Business Danmark gerne vil sænke deres kontingent, er det ikke noget jeg hverken kan, eller skal blande mig i," skriver han i en mail til Computerworld. 

Men mener du, at Prosa er næsten tre gange bedre end Business Danmark jævnfør prisforskellen? 

"Jeg går ud fra, at kontingentet afspejler opgaverne. Vi opkræver jo ikke unødvendige kontingentkroner, så jeg antager at forskellen ligger i, hvilke opgaver vi hver for sig mener medlemmerne gerne vil have, at vi udfører og dermed gerne vil bidrage til," svarer Niels Bertelsen fra Prosa.

IDA: Vi har også sat prisen ned

Hos IDA påpeger man, at man tidligere år faktisk har sat prisen ned.

"Både i 2006 og 2008 satte vi vores kontingent ned med 500 kroner årligt. Desuden har vi ikke tradition for at inflationsregulere kontingentet," udtaler Nils Holm Jørgensen, der er direktør IDA med hovedansvar for medlemsvækst.

Han forklarer, at IDA er meget opmærksomme på udviklingen, og om den kan gøre tingene på en anden måde. 

"Vi spørger løbende til medlemmernes tilfredshed, og arbejder på at målrette tilbuddene. Resultatet er, at vi er den akademiske organisation, der oplever størst medlemstilgang. Det vil vi gerne have fortsætter, og det arbejder vi naturligvis på," forklarer IDA-direktøren.

Betaler for noget ekstra

Derudover peger også IDA på, at man betaler for noget ekstra.

"Et fagforeningskontingent er en betaling til en forsikringsordning. I nogle organisationer betaler man for noget ekstra."

"I IDA har vi Danmarks største samling af netværksaktiviteter, hvor vi tilbyder vores medlemmer faglige netværk inden for deres arbejds- og interesseområder. Det er unikt, og noget vi kan se, at medlemmerne benytter sig af," udtaler han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere