Artikel top billede

DDoS-angreb i Danmark: Sådan bliver vi ramt

Center for Cybersikkerhed har skabt et overblik over de aktuelle trusler på den danske del af internettet. Se, hvordan DDoS-angreb rammer os.

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har samlet informationer om DDoS-angrebene mod Danmark.

Man har i den forbindelse samarbejdet med danske partnere for at analysere omstændighederne for at klarlægge, om der er en sammenhæng vedrørende eksempelvis IP-adresser, metoder eller tidspunkter.

Ud fra konkrete eksempler har CFCS opgjort, at et typisk angreb har en varighed på to timer, fordelt på forskellige tidspunkter, typisk sent om aftenen eller tidligt om morgenen.

Kapaciteten bag angrebene har typisk været på tre gigabit per sekund.

Et andet kendetegn på de angreb, der har ramt Danmark er, at der er tale om et meget stort antal SYN-pakker, hvilket betyder, at angrebet ikke har optaget særlig meget båndbredde.

ISP'er ser det ikke

Der er også samlet data fra de danske internetudbydere for at klarlægge, om de har oplevet unormal trafik omkring de perioder, hvor DDoS-angrebene har fundet sted.

"De tilbagemeldinger, som CFCS har modtaget, lyder alle på, at der ikke er observeret noget ud over det sædvanlige. Dette skyldes primært, at kapaciteten i backbone-netværkerne og trafikudvekslingspunkterne er så stor, at et DDoS-angreb af denne størrelse "drukner" i trafikken," skriver CFCS i en pressemeddelelse.

Billedet viser, hvordan belastningen på netværket har været under et DDoS-angreb. Kilde: Center for Cybersikkerhed.

Sådan forsvarer man sig

Et forsvar mod DDoS kræver forberedelse hos virksomheder og myndigheder. 

"Det typiske perimeter-forsvar med firewalls og IPS er ikke effektivt, når det drejer sig om DDoS-angreb, fordi hver eneste enhed foran målet er en potentiel flaskehals. Disse enheder kan være en vigtig del af en forsvarsstrategi i dybden, men de blev designet med andre formål end at håndtere nutidens komplekse DDoS-trussel," skriver CFCS.

Når et netværk skal forsvares i dag, har virksomhederne behov for at implementere DDoS-sikkerhed i flere lag, fra netværket til ISP'ens backbone. 

"Der er ISP'ere i Danmark, der tilbyder DDoS-værn, og har man hjemmesider eller tjenester, der understøtter kritiske systemer, eller som af andre årsager har brug for en forstærket robusthed, bør denne mulighed overvejes." lyder rådet fra CFCS.

Læs også:

Danmark under angreb: Sådan kvæler du et DDoS-angreb

Sådan håndterer TDC et DDoS-angreb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere






White paper
Tidsbegrænset kampagne: Overvejer du at udskifte eller tilføje printere i din forretning? Vi kan tilbyde én eller flere maskiner gratis