Artikel top billede

Vestager efter nederlag: E-valg kommer en dag

Indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er "dybt forundret" over Venstres nej til forsøg med e-valg. Men det kommer en dag, spår hun. Se her hvorfor.

Læs også: Venstre siger nej til e-valg - regeringsforslag falder

Efter nej til e-valg: "V er Danmarks mest vattede parti"

Venstre har i dag meldt ud, at partiet vil stemme nej til et lovforslag om forsøg med e-valg.

Det kommer bag på indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

"Jeg er dybt forundret over, at Venstre nu meddeler, at de ikke vil stemme for forsøg med e-valg. Partiet har ellers tidligere været positiv," udtaler hun i en skriftlig kommentar til Computerworld.

Meldingen fra Venstre betyder, at der ikke er flertal i folketinget for at lave forsøg med e-valg nu, erkender hun.

"Det synes jeg er ærgerligt," udtaler Margrethe Vestager.

E-valg kan forny og udvikle demokrati

Forsøg med e-valg kan ifølge ministeren "teste muligheden for at mange tusinde vælgere med handicap kan stemme i hemmelighed - ligesom andre".

"Det er en rettighed, som det store flertal kan tage helt for givet. Jeg synes, at det er en vigtig rettighed som borger og vælger, at jeg kan sætte mit kryds uden andre ser, hvad jeg stemmer på."

"Den rettighed vil jeg brede ud til så mange vælgere som overhovedet muligt," udtaler hun i meddelelsen.

Men det vil Venstre ikke være med til, ifølge indenrigsministeren.

"E-valg kan være med til at forny og udvikle vores demokrati på en helt oplagt måde - men det kan jeg altså forstå, Venstre ikke vil være med til."

"Også selv om det er muligt at lave e-valg på en måde, hvor vi ikke går på kompromis med sikkerheden om valgresultatet."

"Det bliver så ikke i denne omgang, vi får prøvet e-valg i Danmark - men jeg er overbevist om, det sker en dag," slutter hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere