Artikel top billede

Månebase skal bygges med 3D-printer

Det europæiske rumagentur vil bruge 3D-printere til at konstruere en kommende månebase med månens eget materiale.

Det er ikke kun små figurer og sjove modeller, der kan konstrueres med 3D-printere. Det er allerede muligt at bygge et helt hus med en 3D-printer. Det næste skridt kan blive at bruge en 3D-printer til at konstruere en månebase.

Det mener det europæiske rumagentur ESA, der er gået sammen med arkitektfirmaet Foster + Partners om at teste muligheden for at printe bygninger på Månen.

"Den terrestriske 3D-print-teknologi kan bruges til at bygge komplette strukturer. Vores industrielle hold ser nu på, om det også kan bruges til at bygge et hjemsted på månen," siger ESA-projektleder Laurent Pambaguian.

Foster + Partners har udviklet et kuppel-design med en cellestruktur og en oppustelig kerne, der kan modstå små meteoritter og stråling.

I pilotprojektet har man brugt en 3D-printer til at fremstille et byggemodul på 1,5 tons. ESA har brugt en D-Shape printer fra britiske Monolite, der bygger det færdige objekt - lag for lag - med et sand-lignende materiale.

Den store fordel er, at byggemodulerne og de nødvendige materiale ikke skal transporteres hele vejen fra Jorden til Månen, men kan fremstilles direkte på måneoverfladen. Det er kun nødvendigt at sende 3D-printeren til Månen for at komme i gang.

Den nuværende printer kan bygge omkring 2 meter i timen, og den næste generation skulle komme op på 3,5 meter, så en hel bygning kan stå færdig på en uge.

Forskerne har selvfølgelig ikke haft adgang til månesten i deres eksperimenter, men de har fundet et vulkansk stenmateriale fra Italien, som er 99,8 pct. identisk med det, der findes på Månen.

Arkitektfirmaet Foster + Partners har også tegnet det nye Wembley Stadium i London, det nye World Trade Center i New York og lufthavnen i Beijing.

Forleden kunne amerikanske Deep Space Industries fortælle, at man vil starte minedrift på asteroider og bruge 3D-printere til at fremstille maskiner i rummet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere