Artikel top billede

Microsoft overvejer at købe luns af Dell

En milliardinvestering fra Microsoft skal ifølge amerikansk tv-station hjælpe Dell til at blive et privatejet selskab igen.

Læs også:

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.

Computerworld News Service: Microsoft har tilsyneladende planer om at investere mellem 5,6 og 16,8 milliarder kroner som del af et lånefinansieret opkøb af Dell, rapporterer det amerikanske tv-station CNBC.

Tv-stationens journalist David Faber rapporterer med henvisning til "kilder tæt på sagen," at der er trepartsforhandlinger i gang mellem Microsoft, Dells topchef, Michael Dell, og investeringsfirmaet Silver Lake Partners, der er en af de største kræfter bag forsøget på at gøre Dell privatejet igen.

"Selvom det er uventet med en investering fra Microsoft, så giver det mening, i lyset af at Microsoft er afhængig af, at pc-producenter som Dell hjælper med at sælge selskabets softwareprodukter," skriver Faber.

Det blev tidligere på måneden bekræftet, at Dell var gået i forhandling angående et opkøb ved hjælp af privat egenkapital, hvilket ville gøre det muligt for selskabet at forfølge sine lagsigtede mål uden kosttant at skulle stille aktionærerne tilfreds. Det kan du læse mere om her.

Overgangsperiode

Dell har i et stykke nu befundet sig i en overgangsperiode og været på opkøbsrov med det mål at forandre selskabet til tjenesteleverandør fremfor blot at være producent af hyldevare-hardware.

Dell opkøbte syv mindre virksomheder i 2012 for samlet set 27,5 milliarder kroner.

Det drejer sig blandt andet om producenten af tynde klienter Wyse, sikkerhedsleverandøren SonicWall samt Quest Software, der producerer programmer til it-administration.

Den svage økonomi og selskabets faldende rentabilitet har dog holdt Dells aktiekurs lav - mens den faldende efterspørgsel på pc'er har været mere brat end forventet, hvilket giver relativt dystre fremtidsudsigter på pc-markedet.

Læs også:

Dell sat til salg - forhandler med mulige nye ejere.

Så mange milliarder vil det koste at købe Dell.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere