Artikel top billede

Helt vildt: Her er alle de nye smartphone-brugere 2013

Selvom antallet af smartphones vil boome i 2013, så er der også et stigende antal brugere, der slet ikke benytter deres smartphone til at gå på nettet med.

Læs også:

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet

Computerworld News Service: Det årlige salg af smartphones forventes af Deloitte for første gang at nå op over en milliard enheder på verdensplan i 2013.

Det betyder, at det samlede antal smartphones i brug sidst på året vil være i nærheden af to milliarder.

Selvom den generelle brug af smartphones vil stige, så vil også antallet af brugere, som kun benytter deres smartphones grundlæggende funktioner som telefonsamtale, sms og kamera, stige.

I 2012 var det kun 79 procent af alle ejere af en smartphone i Storbritannien, der brugte den til at gå på internettet. Sådan vil det sandsynligvis også være i 2013.

Deloitte estimerer i en ny rapport, at flere hundrede millioner smartphone-ejere i år slet ikke vil have et data-abonnement. Faktisk vil en ud af fem aldrig eller kun sjældent (defineret som mindre end en gang om ugen) gå på internettet via deres smartphone i 2013.

Derfor bruger mange ikke alle funktioner

Grundene til at bruge smartphones som almindelige mobiltelefoner inkluderer begrænset funktionalitet ved de billigere modeller og brugte produkter samt manglende interesse blandt brugerne for at anvende de "smarte" funktioner.

Deloitte henviser også til manglende forståelse af eller råd til dataforbrug samt fraværet af egnet infrastruktur såsom mobilt bredbånd eller Wi-Fi i visse dele af verden som mulige grunde til lavt dataforbrug.

"Smartphones har været en forrygende succes, hvilket sandsynligvis vil fortsætte i 2013. Men selvom leverancerne og antallet af smartphones i brug fortsat vil stige, så vil de sandsynligvis blive anvendt på forskellige måder af forskellige brugere," skriver Deloitte.

"Man bør ikke se smartphone-ejere som en ensartet størrelse. Selv på tværs af den samme model er det sandsynligt, at anvendelsen varierer væsentligt."

En vigtig overvejelse for app-udviklere

Deloitte påpeger, at det er afgørende for enhver virksomhed med en "mobil-orienteret strategi" at forstå forskelligheden både blandt smartphones og deres ejere.

En mobil-orienteret strategi er nødt til at respektere mangfoldigheden blandt smartphone-brugerne og anerkende, at der er et stort antal af dem, der enten ikke ønsker eller ikke er i stand til på grund af begrænset økonomi eller viden at anvende deres smartphone til data.

Samtidig bør app-udviklerne overveje nøje, hvor de lægger deres kræfter, da ejere af billigere eller ældre smartphones sandsynligvis ikke har noget væsentligt personligt budget til køb af apps. 

Det kan gøre dem mindre interesserede i at besøge app-butikker, advarer Deloitte.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også: 

Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere