Statsoverhoveder og regeringer fra 123 ud af 164 undersøgte lande brugte sidste år Twitter til at kommunikere med borgerne - og resten af verden.
Af de 123 twitterkonti er 91 af dem personlige, mens 32 er konti, der bruges på vegne af regeringschefen. Eksempelvis har både Kreml i Rusland og den britiske premierministers embedsbolig, Downing Street nummer 10, en konto.
Det fremgår af en undersøgelse, som den internationale tænketank The Digital Policy Council (DPC) netop har offentliggjort.
DPC har siden 2009 studeret brugen af Twitter blandt verdens statsoverhoveder og regeringer. Ifølge DCP omfatter undersøgelsen kun lande med en vis politisk stabilitet.
Obama er verdens mest populære
Ikke overraskende er USA's præsident Barack Obama med sine næsten 25 millioner følgere det mest fulgte statsoverhoved.
Det er mere end de næste ni stats- og regeringsledere på top 10-listen tilsammen, og alene i 2012 blev den amerikanske præsident beriget med 15 millioner nye følgere.
Ifølge DPC forvaltes hans konto hovedsageligt af præsidentens personale, men Barack Obama tweeter også selv indimellem.
Den amerikanske præsidents Twitter-konto står også for det mest retweetede budskab nogensinde på Twitter, da han i forbindelse med sin valgsejr sidste år delte et billede med teksten "Four more years".
Det blev delt videre af over 800.000 Twitter-brugere.
Danmark ikke på listen
Nummer to på listen er Hugo Chavez, Venezuelas 58-årige kontroversielle leder gennem mange år. Han har næsten fire millioner følgere på Twitter.
Den venezuelanske statsleder har ifølge DCP hovedsageligt brugt Twitter til at kommunikere med sine vælgere fra sin sygeseng i Cuba under valgkampen i oktober 2012 og for at afkræfte rygter om hans svigtende helbred.
Nummer tre på listen er Tyrkiets præsident Abdullah Gül, og kun én anden europæisk statsleder har sneget sig ind på top 10. Det er Ruslands præsident Dmitry Medvedev.
Fra EU-landene er Frankrigs præsident Francois Hollande øverst placeret på en 16. plads, og Storbritanniens premierminister David Cameron finder man på en 23. plads.
Norges statsminister Jens Stoltenberg er på 25. pladsen, mens hverken den svenske statsminister Frederik Reinfeldt eller Danmarks regeringsleder Helle Thorning Schmidt er på Twitter.
ComON har uden held forsøgt at få svar fra Statsministeriet på, hvorfor Danmark ikke figurerer på The Digital Policys liste.
Ifølge overskrift.dk er der 115.000 danske brugerprofiler per 15. november 2012, hvoraf halvdelen er aktive og skriver tweets selv.
Læs også:
De fleste statschefer er på Twitter
Fem Twitter-trick som virksomheder kan lære af Romney og Obama