Læs også:
Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma
Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?
Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet
Det kan godt være, at Googles Android-platform ifølge den seneste opgørelse fra IDC er helt oppe på en global markedsandel på 75 procent.
iOS ligger "blot" på 14,9 procent, Blackberry på 4,3 og Windows Phone på to procent.
Kigger man isoleret på erhvervsmarkedet, vil fordelingen dog være markant anderledes.
Rimeligt eller ej: Android er ikke it-chefernes foretrukne platform og formentlig heller ikke i nærheden af at blive det.
Derfor forsøger Google at gøre Android stadig mere erhvervs-egnet. Det seneste tiltag er muligheden for at oprette en intern app store, så de apps, man udvikler til medarbejderne, kun kan ses og hentes internt i organisationen.
"Uanset om du har udviklet en app til udgifts-rapportering for medarbejderne eller til at finde konference-lokaler, så er Google Play Private Channel designet til at gøre det hurtigt og let at finde din organisations interne apps for medarbejderne," skriver Google i et blogindlæg.
Sådan fungerer det
Den nye Private Channel gør det muligt for brugerne af erhvervsløsningen Google Apps at distribuere de interne apps via Google Play Store.
I Googles support-forum kan man læse, hvordan løsningen fungerer i praksis.
"Administratorerne af Google Apps-domænet kan også vælge, hvilke brugere eller bruger-grupper, der kan få adgang til Private Channel og downloade applikationer."
"Google Play Store tilbyder almindelige funktioner til applikations-publisering, inklusiv bruger-autentificering, virus- og malwarebeskyttelse, device targeting, betaling, bruger-rating og bruger-feedback."
Her har Android en udfordring
Læs også:
Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma
Guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?
Smartphone-krigen spidser til: Kan koste producenter livet
Ikke mindst Windows Phone og Blackberry gennemgår markante forbedringer i disse måneder - og det sker i høj grad med fokus på erhvervsbrugerne.
Den udvikling har Google uden tvivl spottet, da det kan gøre livet endnu sværere for det ellers så populære Android, når vi taler erhvervsbrugere.
Android er i forhold til virksomhederne ofte blevet kritiseret for, at mængden af malware stiger kraftigt, ligesom mange mener, at det er nødvendigt med mere kontrol med, hvilke apps, der lukkes ind i Googles Play-butik.
Samtidig er der stadig problemer med, at nye opdateringer af Android er alt for lang tid om at blive rullet ud til brugerne, og en del udviklere klager også over den fragmentering, der eksisterer i Android-universet.
Stort fokus på interne app stores
På Gartners liste over de 10 vigtigste it-trends for virksomhederne ligger interne app stores på en fjerdeplads.
"Behovet opstår, fordi de almindelige app stores typisk retter sig mod bestemte enheder og kan være en udfordring i forhold til bestemte apps og licens-modeller. Gartner venter derfor, at mange organisationer i 2014 vil levere de mobile applikationer til medarbejderne via private app stores," skriver Gartner.
"Med enterprise app stores skifter it-afdelingens rolle fra at være en central planlægger til at være markeds-forvalter, der leverer governance og formidler services til brugere og potentielt et økosystem til at understøtte 'app-trepreneurs.'"
Denne tendens vil Google altså nu forsøge at favne ved hjælp af det nye tiltag.
Det bør i øvrigt bemærkes, at Android ikke er den eneste smartphone-platform, der ikke er perfekt på alle punkter, når man taler erhvervsbrugere.
Se vores guide: Skal du vælge iOS, Android eller Windows Phone?
Læs også:
Gode råd: Sådan undgår du apps-kaos i dit firma