Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Styrelse tvinger TDC's priser ned

Erhvervsstyrelsen tvinger TDC til at sænke priserne.

Læs også:
Telenor: TDC-priser kvæler konkurrencen

Fiberselskaber: Vores investeringer er i fare

Der er gode nyheder til de teleselskaber, der i årevis vedvarende har råbt højt om, at TDC's engrospriser ødelægger deres muligheder for at konkurrere på bredbånds- og tv-markedet.

I hvert fald har Erhvervsstyrelsen netop besluttet at sænke loftet på de engrospriser, som TDC må kræve for konkurrenter, der vil sælge bredbånd og bredbånds-tv på TDC's net.

Det fremgår af en pressemeddelelse, Erhvervsstyrelsen udsendte i fredags.

For engrosproduktet til bredbånds-tv bliver prisloftet sænket med 20 procent, mens priserne for de to engrosprodukter til bredbånd sænkes til henholdsvis 820 til 744 kroner og fra 1009 til 951 kroner.

"De lavere engrospriser gør det billigere for et teleselskab at producere en bredbåndsforbindelse, og det giver mulighed for, at bredbåndsforbindelsen kan sælges billigere til virksomheder og privatkunder," lyder det i en pressemeddelelse fra Finn Petersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

"Det er afgørende for både borgere og virksomheder, at der er attraktive vilkår for brugen af teleinfrastruktur. Derfor holder vi øje med prisudviklingen og sikrer optimal mulighed for konkurrence på området."

Dæmpet fiber-begejstring

Mens selv om Erhvervsstyrelsen, der årligt fastsætter engrospriserne ved hjælp af den såkaldte LRAIC-model, måske gør telekonkurrenterne glade, er det langt fra sikkert, at smilene breder sig på ansigterne ovre i fiberlejren.

For med de lavere priser på TDC's kobbernet, bliver fiber relativt dyrere og dermed mindre konkurrencedygtigt i forhold til kobberet.

Fra fiberleverandørerne er reaktionen da også afdæmpet.

"Vi ser ikke den store ændring i forhold til den nuværende strategi med at holde en balanceret pris på det gamle kobber, som dels gør det attraktivt for konkurrenter at leje sig ind på TDC's net og dels fastholder et incitament til at fremme investeringerne i den fremtidssikre infrastruktur, fibernettet," skriver Thomas Woldiderich i en kommentar til Computerworld.

"Men det er jo klart, at man fra Erhvervsstyrelsens side er nødt til at gøre noget for, at Danmark ligger på en bekymrende bundplacering på EU's temperaturmåling, når det gælder om nye udbyderes markedsandele på kabelbaseret bredbånd," skriver han og tilføjer, at problemet bør løses anderledes.

"Løsningen er jo ikke at ligge og skrue kobberprisen frem og tilbage, men i langt højere grad, at Erhvervsstyrelsen og politikerne så nærmere på, hvordan nye udbyderes investeringer i et infrastrukturalternativ kan fremmes."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere