For meget mad bliver smidt i skraldespanden - selv om det sagtens kunne spises. Derfor har FDB lavet smartphone-app'en Holdbarhed.
Den nye app skal kort sagt hjælpe danskere med at holde maden frisk og undgå madspild.
App'en indeholder en liste med over 600 madvarer og information om, hvor længe varen kan holde sig, og hvordan den skal opbevares for den optimale holdbarhed.
Vidste du for eksempel, at en åbnet karton kernemælk kan holde sig cirka fem dage i køleskabet? Let- og sødmælk skal helst drikkes, senest to dage efter kartonen er åbnet. At appelsiner holder sig bedst i køleskabet, og at fløde kan fryses ned?
Der er også opskrifter tilknyttet hver madvare, så man kan hente inspiration til at få brugt køleskabets indhold.
App'en findes kun til iPhone (App Store-link). Den udkommer som Android-app, hvis FDB skønner, at interessen er stor nok. I mellemtiden kan nysgerrige kigge med på nettet.
Mere viden om opbevaring skal ifølge FDB forhindre, at alt for mange råvarer havner direkte i skraldespanden i stedet for på spisebordet.
Det er langt fra den første app fra FDB. Den gamle brugsfordeler har tidligere lanceret programmerne "Aftensmad" med tusindvis af anbefalinger til aftensmadsretter og app'en GoCook, der er en madlavnings-app til teenagere.
En anden mad-app, som FDB dog ikke står bag, er "For Resten", der foreslår retter baseret på de råvarer, du har i køleskabet.