Artikel top billede

Ny app begrænser madspild i dit køleskab

Kan man fryse en banan? Hvor lang tid holder en avokado sig? Find svaret i ny app.

For meget mad bliver smidt i skraldespanden - selv om det sagtens kunne spises. Derfor har FDB lavet smartphone-app'en Holdbarhed.

Den nye app skal kort sagt hjælpe danskere med at holde maden frisk og undgå madspild.

App'en indeholder en liste med over 600 madvarer og information om, hvor længe varen kan holde sig, og hvordan den skal opbevares for den optimale holdbarhed.

Vidste du for eksempel, at en åbnet karton kernemælk kan holde sig cirka fem dage i køleskabet? Let- og sødmælk skal helst drikkes, senest to dage efter kartonen er åbnet. At appelsiner holder sig bedst i køleskabet, og at fløde kan fryses ned?

Der er også opskrifter tilknyttet hver madvare, så man kan hente inspiration til at få brugt køleskabets indhold. 

App'en findes kun til iPhone (App Store-link). Den udkommer som Android-app, hvis FDB skønner, at interessen er stor nok. I mellemtiden kan nysgerrige kigge med på nettet.

Mere viden om opbevaring skal ifølge FDB forhindre, at alt for mange råvarer havner direkte i skraldespanden i stedet for på spisebordet. 

Det er langt fra den første app fra FDB. Den gamle brugsfordeler har tidligere lanceret programmerne "Aftensmad" med tusindvis af anbefalinger til aftensmadsretter og app'en GoCook, der er en madlavnings-app til teenagere.
En anden mad-app, som FDB dog ikke står bag, er "For Resten", der foreslår retter baseret på de råvarer, du har i køleskabet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere