Læs også:
Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen
Drømmen om it-vækst har netop lidt et knæk
Nokias gamle bygninger i Sydhavnen i København danner nu rammen om det, som organisationen IT-Branchen kalder for et mobil-kraftcenter.
Centret udspringer af et samarbejde imellem Aalborg Universitet og it-brancheforeningen IT-Branchen.
40 til 50 opstartsvirksomheder og internationale virksomheder som Foxconn, SP og Volvo har allerede sikret sig en plads i Nokias tidligere lokaler.
Virksomhederne skal være med til at bibeholde og udvikle de kompetencer, som ellers ville forsvinde fra Danmark, efter Nokia annoncerede, at selskabet vil lukke aktiviteterne i Danmark.
"Vi har en unik mulighed for at bygge noget nyt op efter lukningen af Nokias udviklingsafdeling i København. Danmark skal udnytte sin position som det perfekte testland for nye mobil-teknologier," siger administrerende direktør, Morten Bangsgaard, fra IT-Branchen.
Nyt liv i gammelt Nokia udstyr
Nok rykker Nokia ud af lokalerne, men selskabet efterlader en del af sit værdifulde mobil-testudstyr.
Nokia donerede nemlig en del af sit udstyr til Aalborg Universitet, der har en stor andel i det nye projekt.
"Vi er bruger den kompetence-pool, som Nokia over årene har opbygget i Danmark, og vi sørger samtidig for, at den viden opbevares og videreudvikles i fremtiden," siger Knud Erik Skouby, der er professor fra Aalborg Universitet.
Opstartsvirksomhederne, der i dag befinder sig på adressen, har vidt forskellige kompetencer, men fælles for dem alle er, at de i en eller anden form har mobil-teknologi i deres DNA.
Det kniber med pladsen
Pladsen er trang på adressen.
De mange nye opstartsvirksomheder har allerede fyldt den nuværende plads ud, men Nokia, der i dag stadig har aktiviteter i Sydhavnen, flytter ud i starten af det nye år, hvilket vil give rum til endnu flere nye virksomheder.
"Lige nu er det en udfordring, men vi arbejder på at finde en løsning på pladsproblemet. Men ansøgere skal ikke fortvivle, for vi kan godt huse flere virksomheder i dag. Vi finder altid en løsning," siger Knud Erik Skouby.
For næsten alle virksomhederne gælder det, at der fokuseres på samarbejde med forskere fra Aalborg Universitet, men samtidig lægger projektet også vægt på, at de virksomheder, der får tilbuddet om at komme indenfor, også har et potentiale til at udvikle sig.
"Vi har en række kriterier for hvilke virksomheder, der har potentiale til at udvikle sig positivt. Vi ser også meget gerne, at de virksomheder, der bosætter sig her, også kan samarbejde med forskere fra universitetet," siger Knud Erik Skouby.
Læs også:
Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen