Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen.

Danske mobil-firmaer buldrer ind i Nokias gamle hus

Nyt center for mobil-udvikling skal sætte skub i dansk mobiludvikling. I det nye center vil man bibeholde og udvikle de kompetencer, som Nokia tidligere har varetaget.

Læs også:
Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen

Drømmen om it-vækst har netop lidt et knæk

Nokias gamle bygninger i Sydhavnen i København danner nu rammen om det, som organisationen IT-Branchen kalder for et mobil-kraftcenter.

Centret udspringer af et samarbejde imellem Aalborg Universitet og it-brancheforeningen IT-Branchen.

40 til 50 opstartsvirksomheder og internationale virksomheder som Foxconn, SP og Volvo har allerede sikret sig en plads i Nokias tidligere lokaler.

Virksomhederne skal være med til at bibeholde og udvikle de kompetencer, som ellers ville forsvinde fra Danmark, efter Nokia annoncerede, at selskabet vil lukke aktiviteterne i Danmark.

"Vi har en unik mulighed for at bygge noget nyt op efter lukningen af Nokias udviklingsafdeling i København. Danmark skal udnytte sin position som det perfekte testland for nye mobil-teknologier," siger administrerende direktør, Morten Bangsgaard, fra IT-Branchen.

Nyt liv i gammelt Nokia udstyr

Nok rykker Nokia ud af lokalerne, men selskabet efterlader en del af sit værdifulde mobil-testudstyr.

Nokia donerede nemlig en del af sit udstyr til Aalborg Universitet, der har en stor andel i det nye projekt.

"Vi er bruger den kompetence-pool, som Nokia over årene har opbygget i Danmark, og vi sørger samtidig for, at den viden opbevares og videreudvikles i fremtiden," siger Knud Erik Skouby, der er professor fra Aalborg Universitet.

Opstartsvirksomhederne, der i dag befinder sig på adressen, har vidt forskellige kompetencer, men fælles for dem alle er, at de i en eller anden form har mobil-teknologi i deres DNA.

Det kniber med pladsen

Pladsen er trang på adressen.

De mange nye opstartsvirksomheder har allerede fyldt den nuværende plads ud, men Nokia, der i dag stadig har aktiviteter i Sydhavnen, flytter ud i starten af det nye år, hvilket vil give rum til endnu flere nye virksomheder.

"Lige nu er det en udfordring, men vi arbejder på at finde en løsning på pladsproblemet. Men ansøgere skal ikke fortvivle, for vi kan godt huse flere virksomheder i dag. Vi finder altid en løsning," siger Knud Erik Skouby.

For næsten alle virksomhederne gælder det, at der fokuseres på samarbejde med forskere fra Aalborg Universitet, men samtidig lægger projektet også vægt på, at de virksomheder, der får tilbuddet om at komme indenfor, også har et potentiale til at udvikle sig.

"Vi har en række kriterier for hvilke virksomheder, der har potentiale til at udvikle sig positivt. Vi ser også meget gerne, at de virksomheder, der bosætter sig her, også kan samarbejde med forskere fra universitetet," siger Knud Erik Skouby.

Læs også:
Der er dødstille hos Nokia i Sydhavnen

Drømmen om it-vækst har netop lidt et knæk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere