Artikel top billede

Tysk domstol ophæver forbud mod Samsung-tablet

Samsung må alligevel godt sælge tablets i Tyskland. De ligner ikke længere iPad, fastslår domstol. Patentkrigen raser mellem elektronikgiganterne Apple og Samsung.

Læs også:
Her er billederne: Apples hemmelige Sony-kopier

Apple: Samsung skylder os et tocifret milliardbeløb

Tysk appel-ret siger 'nein' til Samsungs Galaxy Tab

Apple blev i går nægtet et forbud mod salg af Samsung Galaxy Nexus og de tilpassede Galaxy Tab 10.1N ved en domstol i München.

Patent-tvisten handler blandt andet om scrolling, oversættelse af dokumenter, skalering og rotation på en touch-skærm, skriver Macworld.

Apple tabte i februar en retssag om samme patent, hvor en lavere-rangerende regional domstol i München anså patentet for ugyldigt, fordi det ikke indeholdt noget nyt.

Tilfredshed hos Samsung

Apple appellerede dengang  dommen, men den regionale domstol stadfæstede i går afgørelsen.

Det fortæller Philipp Stoll, der er talsmand for den regionale domstol i München, til Macworld.

Samsung udtrykte tilfredshed med dommen, som bekræfter firmaet i, at Galaxy Nexus, Galaxy Tab 10.1N og Galaxy Tab 10.1N WiFi ikke krænker Apples patenter.

"Apple har forsøgt at begrænse forbrugernes valg og hæmmer innovation gennem deres overdrevne og mangelfulde, juridiske argumenter. På trods af Apples juridiske angreb mod vores brugergrænseflade, vil vi fortsætte med at videreudvikle og indføre produkter, som forbedrer tilværelsen for de tyske forbrugere," lyder det i en erklæring fra den sydkoreanske elektronikgigant.

Apple har ifølge Macworld afvist at kommentere rettens afgørelse.

Justeret tablet krænker ikke længere Apple

I en sag, der drejer sig om design, fik Apple i tirsdags indført et europæisk forbud mod Galaxy Tab 7,7 af den regionale domstol i Düsseldorf, da retten konkluderede, at Samsungs tablet lignede iPad for meget og dermed krænkede Apples design-rettigheder.

Retten besluttede dog i tirsdags, at Galaxy Tab 10.1N er ændret tilstrækkeligt og ikke længere krænker Apples design-rettigheder.

Samsungs Galaxy Tab 10.1N er en justeret udgave af den oprindelige Tab 10,1, der blev anset for at krænke Apples design-rettigheder i Tyskland og derfor efterfølgende blev forbudt i landet.

Derfor har domstolen i Düsseldorf nu tilladt, at Galaxy Tab 10.1N kan sælges lovligt i Tyskland.

Læs også:
Her er billederne: Apples hemmelige Sony-kopier

Apple: Samsung skylder os et tocifret milliardbeløb

Tysk appel-ret siger 'nein' til Samsungs Galaxy Tab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere