Artikel top billede

Android og iOS: Det er slut med den vilde udvikling

ComputerViews: Teknologiske kvantespring er blevet erstattet af finjusteringer, når nye udgaver af iOS og Android frigives i 2012.

Læs også:

Bekymring: Apples iOS 6 giver udviklerne problemer

Fem år i dag: Historien om den magiske iPhone

App-udvikling 2.0: Sådan er den perfekte app

ComputerViews: "Det vil tage din iPhone, iPad og iPod touch i helt nye retninger."

Sådan er beskeden til kunderne på Apples side om iOS 6-styresystemet, der bliver frigivet senere i år.

Det lyder flot, men det passer ikke helt.

Jo, der er ganske vist hele 200 nye funktioner at finde i iOS 6, men der er ikke tale om noget, der tager dig og din gadget i "helt nye retninger."

I stedet er der tale om en OS-version, der kommer til at forbedre de funktioner, du allerede kender, og tilføje et par mindre nyheder.

For hvordan gør man det næsten perfekte endnu bedre? Det gør man ved at finjustere og komme med mindre tilføjelser, så brugerne føler, at der finder en udvikling sted. Man laver ikke det hele om - for hvorfor skulle man det?

Selvom iOS 6 og også Googles kommende Android Jelly Bean byder på en hel del nyheder, er der på ingen måde tale om de kvantespring, vi tidligere har oplevet både med iOS og Android.

Udviklingen er ikke gået i stå, men behovet for at foretage de store, grundlæggende ændringer og tilføjelser i er ikke til stede i øjeblikket.

I stedet fokuserer Google og Apple på at føje mindre ændringer til hist og her. Det er helt naturligt og kommercielt set ganske fornuftigt.

200 nye funktioner i iOS 6 - men ingen banebrydende

Da Apple for nylig fremviste iOS 6, der bliver frigivet til efteråret, kunne selskabet fortælle om hele 200 nye funktioner.

Blandt andet kommer Apple med sin egen kort-tjeneste, der byder på 3D-kort og rute-navigation (deraf også den snak om "nye retninger").

Taleassistenten Siri er også blevet forbedret, og der er blevet tilføjet Passbook - en app, der lader dig samle alle dine billetter til diverse ting og sager.

Uanset hvordan man vender og drejer det er det dog stadig det "gamle" iOS-styresystem med mindre tilføjelser og forbedringer.

Der er ikke tale om en vaske ægte game-changer, som da Steve Jobs i 2008, et år efter den første iPhone var blevet frigivet, introducerede App Store sammen med et software-udviklerkit og dermed var med til at skyde hele app-bølgen i gang.

På samme made kan man vel også argumentere for, at det var en OS-forbedring af en vis betydning, da Apple med iOS 4 (bedre sent end aldrig) begyndte at understøtte multitasking, ligesom iOS 5 sammen med iCloud bød på betydelige ændringer af Apple-styresystemet.

Når man kigger på Apples side om det kommende iOS 6 er det dog ret tydeligt, at der primært er tale om forbedringer af funktioner og tjenester, der allerede findes i styresystemet, og ikke i ret høj grad om reelle nyheder.

Dette gælder ikke kun for Apple - også Google med Android lader til at holde sig til finjusteringerne for tiden.

Det er Google på vej med

Læs også:

Bekymring: Apples iOS 6 giver udviklerne problemer

Fem år i dag: Historien om den magiske iPhone

App-udvikling 2.0: Sådan er den perfekte app

Den næste opdatering af Googles populære Android-styresystem, Jelly Bean, er ifølge Google den hidtil hurtigste version, ligesom der er fokus på at simplificere og smukkesere platformen.

Nu er der kun tale om en mindre versions-opdatering, 4.1, så måske er det ikke rimeligt at forvente de store nyheder.

Men alligevel - når man ser nedenstående præsentation af Jelly Bean er det helt tydeligt, at tiden ikke er til de store kvantespring for Googles vedkommende.

Der er ikke tale om det "Android 5.0," som en del havde drømt om.

Der var derimod store forbedringer at finde i Android 4.0 - Ice Cream Sandwich - der bød på rigtig mange nyheder, og designmæssigt er det hidtil mest helstøbte Android-styresystem.

Men version 4.0 var ikke i den forstand revolutionerende.

Eksempelvis var Android Market og Google Maps Navigation allerede introduceret med tidligere versioner, og langt hen ad vejen var design-fordringerne i 4.0 allerede blevet bragt på banen med version 3.0 - også kendt som Honeycomb.

Udviklingen af Android viser, at Google har fundet en succesfuld software-opskrift, som det ikke giver mening at lave helt om på - i stedet koncentrerer man sig om at smage til med diverse krydderier.

Her vil vi stadig se revolutioner

Men før eller siden vil der igen finde software-mæssige revolutioner sted.

Tag eksempelvis et kig på Microsofts Windows-styresystem, der kommercielt set skabte gennembruddet for den grafiske brugerflade - og lige siden har holdt fast i musen og ikonerne og vinduerne.

Lige indtil nu, for med Windows 8 tager Microsoft igen et afgørende spring i en helt ny retning med både en ny brugergrænseflade og understøttelsen af ARM-baserede enheder.

Forklaringen er, at tiden er til det med den vilde vækst i brugen af tablets og andre produkter med touch-baseret navigation.

Windows 8 udkommer i 2012 - og ændrer meget ved Microsoft-styresystemet.

På samme måde vil der også komme et tidspunkt, hvor Apple med iOS og Google med Android ikke bare bygger videre på de platforme, de allerede har så stor succes med, men også ryster posen og kommer med helt nye designs, funktioner og tjenester.

Jo, der vil komme en tidspunkt, hvor de rent faktisk tager brugeroplevelsen i en "helt nye retninger," sådan som Apple lover med iOS 6.

Det bliver formentlig bare ikke i 2012. 

Læs også:

Bekymring: Apples iOS 6 giver udviklerne problemer

Fem år i dag: Historien om den magiske iPhone

App-udvikling 2.0: Sådan er den perfekte app




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere