Artikel top billede

Farvel og tak: Politi sender Polsag-kode tilbage i nakken på CSC

Rigspolitiet rydder bordet og pakker alt, hvad CSC har leveret i Polsag-projektet, ned og sender det retur til CSC.

Læs også:

Minister: Derfor trækker vi stikket i Polsag

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.

Rigspolitiet pakker hele Posag ned og sender det retur til CSC.

Det er en del af det forlig, som staten tirsdag indgik med it-giganten om det skandaleombruste it-projekt, der i foråret blev droppet efter års forsinkelser og fordyrelser for hundreder af millioner. 

Hos Rigspolitiet fortæller økonomichef Nikolaj Veje, at den producerede kode nu bliver leveret tilbage til CSC.

Det sker, efter at parterne har indgået det forlig, som koster CSC 40 millioner kroner i kompensation og yderligere 96 millioner kroner i betalinger som Rigspolitiet slipper for.      

"Vi leverer alt tilbage til CSC. Det er en del af forliget. Vi kommer ud af kontrakten, vi får en kompensation, og alt hvad der er leveret, falder tilbage til leverandøren," siger Nikolaj Veje.

Vi starter forfra

Så det skal ikke implementeres under et andet navn, fordi noget af det kan bruges? I slår en streg hen over alt?

"Vi begynder forfra. Selvfølgelig har vi opbygget en masse viden, og den gør vi selvfølgelig gavn af fremadrettet. Så på den måde er det jo ikke helt spildt."

"Men det er klart, at når vi modtager en økonomisk kompensation, fordi vi ikke modtager produktet, så leverer vi selvfølgelig også produktet tilbage," siger han.

Kan det passe, at der har været kodet på systemet lige til nu?

"Indtil vi er nået frem til rammerne for et forlig har CSC og vi selvfølgelig skullet arbejde efter kontrakten. Jeg ved ikke, hvad CSC præcist har foretaget sig. Men vi har skullet honorere vores kontraktmæssige forpligtelser, så indtil vi lavede et forlig, har CSC været nødt til at arbejde efter (hen imod, red.) at vi i sidste ende kunne stå med et system, som var leveret, og hvor vi på baggrund af den leverance kunne vurdere kvaliteten."

"Sådan er vilkårene jo. Og så længe man har en kontrakt, så er der ingen der har lyst til at lade sig udsætte for at blive klandret for at misligeholde kontrakten," siger økonomidirektøren.

Polsag nåede Bornholm

Han fortæller, at politifolkene på Bornholm nu er færdige med manuelt at indtaste tusinder af sager fra det skrottede Polsag i det gamle Polsas-system.  

"Bornholm er nu tilbage på Polsas," siger Nikolaj Veje.

Det er det eneste sted Polsag har været brugt, og når det er kørt tilbage, så bliver systemet slukket, pakket ned og sendt tilbage?

"Ja," siger Nikolaj Veje.

Læs også:

Minister: Derfor trækker vi stikket i Polsag

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere