Artikel top billede

Rigspoliti: Derfor indgik vi Polsag-forlig med CSC

Rigspolitiet har indgået forlig med CSC. Økonomichefen fortæller, hvad forliget betyder.

Læs også:

CSC betaler politiet formue for at lukke Polsag-skandale

Nikolaj Veje, økonomidirektør hos Rigspolitiet, hvorfor har i indgået et forlig med CSC om Polsag?

"Vi skal jo ud af Polsag. Og det var nødvendigt for at få afsluttet samarbejdet med CSC omkring dette. Alternativet havde været at gå ind i en retssag."

"Vi er nået frem til et forlig her, som begge parter jo må formodes at være tilfredse med."

Hvorfor et forlig frem for en retssag om en erstatning? 

"For vores vedkommende er det fordi, vi vurderer, at det her resultat er mindst lige så godt som en retssag kunne have resulteret i."

"Man ved jo godt, at der er store ricisi forbundet med en retssag, og der er masser af tidsforbrug. Og derfor er vi nået frem til, at det her er mindst ligeså godt.

Hvad har Polsag-projektet kostet politiet?

"Vi har tidligere sagt, at det her har samlet set været udgifter for en halv milliard kroner, hvis vi tager vores interne omkostninger med også. Det er klart, at det er rigtig mange penge."

Kan du prøve at forklare læserne, hvad der sker mellem Politiet og CSC i forhold til penge som følge af det her forlig?

"Vi har lavet en aftale med CSC, hvor vi får en samlet kompensation på 136 millioner kroner, hvor vi får de 40 millioner kroner i form af økonomisk kompensation, og så har vi nogle forligselementer, som samlet set løber op i 96 millioner kroner, som har anden karakter."

"Og det kan jeg ikke gå meget i detaljer med, men grunden til at det er beskrevet på denne måde er, at hvis vi var gået ind i en retssag eller mere oplagt havde opsagt aftalen ensidigt, så ville der følge en række betalingsforpligtelser, som vi ville skulle honorere som følge af kontrakten. Og de forpligtelser er vi sluppet ud af. Så det er omkostninger, som vi ellers skulle have afholdt."

Læs alle Computerworlds artikler om Polsag her

Nu skal CSC betale de 136 millioner kroner. Hvor kommer de sidste millioner fra?

"Jamen, de bliver afskrevet. Det er penge, som er afholdt. Så dem er der ingen steder, man kan finde."

Så det beløb mellem 136 milloner kroner og en halv milliard kroner, det er væk, som forudset af ministeren?

"Ja, det er, som det hele tiden har været aftalt. Der er ikke noget økonomisk her, der er værre, end vi forestillede os, da vi i februar stod i situationen og besluttede os for at stoppe Polsag. Snarere tværtimod."

Læs også:

CSC betaler politiet formue for at lukke Polsag-skandale




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere