Test: Samsung Galaxy S III er en konge-mobil

Med sin Galaxy S III har Samsung skabt en stor og lækker mobil, som konkurrenterne ikke kan slå. Læs her hvorfor telefonen scorer topkarakter, og Samsung fortsat er konge i Android-land.

Test: Samsung Galaxy S III er en konge-mobil

Anmeldelse: Samsung Galaxy S III er seneste topmobil fra den sydkoreanske mobilproducent, og der har været en voldsom hype omkring denne Android-telefon, som normalt kun ses ved lanceringer af Apples produkter.

Den nye Galaxy S III er efterfølger til den anmelderroste og ultrapopulære Galaxy S II, der er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer på verdensplan.

Sidste år knuste den alle konkurrenter, og derfor har der været store forventninger til III'eren. Den er blot en smule større, men skærmen er alligevel vokset fra 4,3 til 4,8 tommer. Samsung har ganske enkelt været i stand til at få skærmen til at gå tættere til kanten.

Men de 4,8 tommer er en størrelse, som ikke er for alle, da det kræver en akrobatisk tommelfinger at nå helt ud i skærmhjørnerne, hvis telefonen betjenes med én hånd.

Da mobilen blot er 8,55 millimeter tyk, virker den dog ikke vanvittig bombastisk, og den hopper nemt ind og ud af bukselommen.

De 14 dage, som vi har testet telefonen, har størrelsen ikke virket generende. Det var dog ikke kærlighed ved første touch, da mobilen har runde hjørner og en meget glat plastbagside.

Angiveligt er formen inspireret af sten, men i begyndelsen føltes det dog nærmere som at stå med et stykke vådt sæbe, og frygten for at tabe telefonen var stor.

Den viste sig dog at være ubegrundet, da telefonen kun en enkelt gang forsøgte at lege udbryderkonge, og når man først har vænnet sig til telefonen, ligger den faktisk ganske udmærket i hånden.

Med sin plastic-skal er der formentlig også større sandsynlighed for, at den vil komme mere helskindet ud af en kysseseance med asfalt eller betongulv end den glas-skrøbelige iPhone 4S.

Det giver måske point på holdbarhedskontoen, men vi er en lille smule skuffede over, at designet på III'eren ikke er lidt mere ekstravagant.

Især da Samsung så gerne vil være bedre end Apple og bruger masser af pr-gas på at håne æbledrengene.

Men designet er trods alt godkendt på Galaxy S III, og med sine 133 gram er det en let telefon, der er nem at jonglere med, selv om skærmen er stor.

Skru op for lysstyrken

Skærmen er udstyret med en opløsning på 1280 gange 720 pixel, og det er den lille HD-opløsning (også kaldet 720p), som andre producenter også benytter på deres telefoner, eksempelvis LG Optimus 4X HD, HTC One X og Sony Xperia S.

Skærmen er baseret på Super Amoled, og på nettet har det været heftigt diskuteret, at telefonen ikke anvender Super Amoled Plus, og dermed teknisk set er ringere end tidligere telefoner som eksempelvis Galaxy S II.

Men er det et "minus"? Er det overhovedet til at se? Næppe, medmindre du finder luppen frem og pixel-peeper.

Skærmen står virkelig flot. Farverne er fabelagtige, men telefonen overstråler ikke den hårdeste Android-konkurrent HTC One X, der anvender teknikken Super LCD 2 til sin skærm.

Det er svært at pege på en klar vinder, da begge mobiler trods to forskellige skærmteknologier er utrolig flotte, og som forbrugere kan vi glæde os over, at kvaliteten har fået endnu et løft i forhold til sidste sæsons modeller.

Opdateret: Efter at have sammenlignet HTC One X og Samsung Galaxy S III head-to-head, må vi sige, at HTC One X er en smule bedre end Galaxy S III, når det gælder billedkvalitet. Det er i småtingsafdelingen, men farvegengivelsen er lidt bedre med One X. 

Glimrende batterilevetid

Med sine 4,8 tommer har Samsung gjort meget for at forhindre, at skærmen på Galaxy S III skal køre for fuld styrke, da det naturligvis kræver godt med strøm.

Telefonen har overordnet en strømbesparende funktion, der sænker lysstyrken. Men selv om den er slået fra, omfatter det ikke browseren.

Her skal du også fifle med indstillingen for lysstyrken, hvis du vil være sikker på at få fuld power på skærmen.

Hvis der ikke er skruet op, kommer skærmen hurtigt til at virke ret kedelig og grå, og i testperioden holdt vi næsten konstant lysstyrken i top.

Vi frygtede, at det kunne gå hårdt ud over batterilevetiden, men der var ikke en eneste gang, hvor telefonen trods forholdsvist massivt brug døde i løbet af en dag. Det er ret imponerende.

Jagten på det perfekte foto

Samsung Galaxy S III er udstyret med en solid fotodel, og den trækker især på nogle af de nye tiltag, som er dukket op med Android 4.0.

Det gælder blandt andet HDR-fotografering, panoramabilleder og burstmode, hvor der kan skydes en lang billedserie.

Telefonen er selv i stand til at vælge det bedste billede ud af en serie - eller i hvert fald forsøge på det.

Det er dog i sidste ende dig, der bestemmer, hvilke fotos som er værd at gemme eller smide ud.

Kameraet tager fotos i en opløsning på otte megapixel, og det er muligt at skyde video i 1080p (1920 gange 1080 pixel).

Umiddelbart minder fotodelen rigtig meget om den, som vi har set på HTC One X, og betjeningen foregår via touchskærmen.
Det er noget bøvlet, og der er risiko for at skubbe til skærmen, når billedet tages.

Samme problem har mange andre mobiler- med undtagelse af Sony Xperia S - og det er ærgerligt, at flere producenter ikke har udstyret deres modeller med fysiske fotoknapper.

Fotodelen er dog alt i alt ganske fornuftig, og der er massevis af indstillingsmuligheder.

Simpel menustruktur

Når mobilen betjenes, er den ekstremt responsiv, og den hænger på ingen måde i bremsen, når der bladres mellem de forskellige menuer, eller når apps startes op.

Det er virkelig en fornøjelse at bruge telefonen.

Menustrukturen er i øvrigt simpelt bygget op, og der er ikke så meget at blive forvirret af.

Det er muligt at få adgang til eksempelvis kamera og browser lynhurtigt ved at klikke på et af de pågældende ikoner, der optræder på skærmlåsen.

Det ser ud til, at Samsung har ladet sig inspirere af HTC, som længe har praktiseret denne form for hurtige genveje.

Galaxy S III er i øvrigt glimrende til netnyheder, Facebook og anden online-leg, og browseren er rigtig hurtigt - så længe du sidder på en ordentlig Wi-Fi- eller data-forbindelse.

Modsat HTC One X, der har en noget ustabil browser, oplevede vi kun meget få gange, at browseren på Galaxy S III lukkede utilsigtet.

Massiv motor i maskinrummet

Samsungs lille kraftværk er udstyret med en mobil quadcore processor, og det er en trend, som også ses hos konkurrenternes topmodeller.

Mens HTC One X og LG Optimus 4X HD  er udstyret med Nvidia Tegra 3, har sydkoreanerne smidt en ARM Cortex A9 1,4 GHz i motorrummet på Galaxy S III. 

Det er svært at mærke nogen voldsom forskel ved daglig brug i forhold til modeller med dualcore, men alt i alt reagerer Samsungs telefon hurtigt, og den er ikke blevet modbydelig varm i testperioden, selv om den er blevet presset. 

Selv om effekten af quadcore processoren ikke føles som at blive sparket ind i fremtiden med 300 km/t., er der ingen tvivl om, at der snart kommer flere krævende mobilspil og apps, der kan udnytte de mange hestekræfter.

Dermed er telefonen bedre fremtidssikret end sine dualcore-fætre, men quadcore er ikke nødvendigvis dobbelt så godt som dualcore i øjeblikket. 

Bedre hukommelse

Samsung Galaxy S III er blot udstyret med sølle 16 gigabyte intern hukommelse, og Android har hapset en god luns allerede fra begyndelsen.

Der er dermed kun omkring 10-11 gigabyte tilbage, men Samsung har indgået en alliance med Dropbox.com, som giver adgang til 50 gigabyte gratis lagerplads online. 

Det er muligt at få mobilen til at synkronisere eksempelvis fotos og optagede videoklip med webtjenesten, så de automatisk smides online og på den måde gemmes som backup.

Det fungerer rigtig fint, og du kan dermed blot slette fra telefonen, hvis den interne lagerplads slipper op. 

Det er dog også muligt at smide et Micro SD-kort i maven på Galaxy S III, hvis du vil forøge hukommelsen. 

Bagsiden kan nemlig tages af, så der er adgang til batteri og en port til kort. Det er ikke længere en selvfølge, og flere konkurrenter har valgt at gå mod faste bagsider, der ikke kan tages af og ikke har mulighed for indsætte hukommelseskort. 

Små smarte finter

Derudover er Samsung Galaxy S III fyldt med en stor mængde smarte finter.

Frontkameraet kan holde øje med dig, så skærmen ikke timer ud, hvis du er i gang med at læse en længere mail eller artikel og ikke har rørt ved telefonen i længere tid. 

Desuden kan telefonen selv finde ud af at ringe op, hvis du blot har slået en kontaktperson op og derefter trækker mobilen op til dit øre. 

Finterne er ikke noget, der revolutionerer vores hverdag, men Samsung skal have ros for at forsøge at gøre det bare lidt nemmere at bruge telefonen. 

Der er dog også funktioner, som ikke giver vanvittig meget mening for os danskere.

Især S Voice er spild af tid, medmindre du holder af at snakke engelsk. Den digitale assistent forstår nemlig ikke dansk, men du kan betjene telefonen på engelsk og søge blot ved at bruge stemmen. 

Det kan være praktisk, hvis du gerne vil foretage en søgning på nettet og ikke gider at stave dig igennem eksempelvis Weather forecast Copenhagen. 

Vi prøvede S Voice flere gange, og den kunne for det meste forstå vores skoleengelsk. Det er dog ikke nogen funktion, som vi ville savne, hvis Samsung havde undladt den.

Men den skal nok ses som et forsøg på at skabe en konkurrent til taleassistenten Siri, som bor inde i Apples iPhone.

Den aktuelt bedste Android-telefon

Efter at have brugt Samsung Galaxy S III i næsten 14 dage er vi ikke i tvivl om, at batteriet virker langt mere standhaftigt, end hvad vi har set på de nærmeste konkurrenter.

Skærmen er virkelig lækker, selv om HTC One X måske er en smule bedre. 

Men den samlede Galaxy-pakke er uhyggelig indbydende, hvor både det slanke design og brugervenlige menusystem trækker op. 

De 4,8 tommer er bestemt ikke for alle, men vi er allerede på vej ud i garagen for at finde hammeren frem og knuse kraniet på vores lyserøde sparegris. 

For med Galaxy S III har Samsung endnu en gang indtaget tronen i Android-land.

Telefonen er ganske enkelt en konge-mobil, der er bedre end konkurrenterne. Men forspringet er ikke så stort som sidste år med Galaxy S II, og især HTC er med sin One X meget, meget tæt på det nye sydkoreanske kraftværk. 

Vi er klar med topkarakteren til Galaxy S III: seks ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering