Læs også:
CSC får ny topchef
Så meget har dansk CS-bos udrettet på seks måneder
Nye undersøgelser åbnes i CSC-sag om fusk
Den globale it-kæmpe CSC overvejer i øjeblikket, om koncernen skal afhænde en række aktiviteter, som ikke har kerneværdi for firmaet.
Firmaets nye topchef, Mike Lawrie, vil her i starten af september over for firmaets investorer offentliggøre, hvilke aktiver firmaet eventuelt vil sælge fra.
Overvejelsenerne sker efter endnu et turbulent år for firmaet, som blandt andet undersøges af det amerikanske børstilsyn på grund af mistanke om regnskabsfusk med udspring i Danmark, et forsinket milliard-system til sundhedsvæsenet i Storbritannien og herhjemme en række sager, som eksempelvis det kulsejlede Polsag-projekt og tabet af TDC som kunde med massefyringer til følge.
Topchef Mike Lawrie offentliggjorde allerede i forbindelse med fremlæggelsen af det sidste årsregnskab overvejelserne om at sælge dele fra.
Imidlertid ville topchefen ikke dengang ind på, hvilke områder firmaet overvejer at skille sig af med, men henviste i stedet til årets investor-dag den 10. september, hvor han vil fremlægge flere detaljer for investorerne.
Frasalg skal højne lønsomhed
"Vi er påbegyndt en temmelig omfattende gennemgang af vores aktiver uden for kerneområdet. Vi evaluerer vores portefølje for at fastslå, hvilke aktiviteter uden for kerneområdet det er mulige at afhænde," sagde han, og forklarede, at hensigten er, løbende at forøge kontantbeholdningen og højne lønsomheden.
En analytiker fra Goldman Sachs forsøgte at lokke flere detaljer ud af topchefen ved at spørge, om direktøren med ikke-kerneværdier eksempelvis mente hele segmenter eller intellektuelle rettigheder.
Giver ikke nok
"Det er ikke hele segmenter, lad mig gøre det helt klart. Vi har noget forretninger...som I ved, er der mange forskellige dele af CSC spredt ud over verden. Og nogle af disse aktiver, for at være helt ærlig, giver ikke ret meget igen. Nogle så lidt som 100 basispoint."
"Derfor kigger vi på nogle af disse aktiver som mulige kandidater for afhændelse. Så det er ikke hele segmenter. Det er mindre dele af porteføljen, som vi bare ikke ser som en del af det skifte til de mere værdiskabende services, vi ønsker at gennemføre i fremtiden," sagde Mike Lawrie.
Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra CSC's globale presseafdeling til overvejelserne, og hvordan gennemgangen af aktiver til eventuelt frasalg vil påvirke CSC i Danmark. Men det har firmaet ikke ønsket at kommentere.