Udskift de gamle browsere

Organisationen WaSP kører en kampagne for, at brugerne opgraderer gamle browsere til nyeste versioner for at sikre web-standarderne. Web-stederne kan dog miste brugere ved at følge rådet.

Gamle browsere er dyre

Brugerne må udskifte deres gamle browsere, så at de nyeste web-standarder bliver udbredt i den praktiske daglige anvendelse, skriver interesseorganisationen The Web Standards Project. Understøttelsen af de gamle browsere koster for meget tid for web-udviklerne. Men det er også et kontroversielt synspunkt, erkender organisationen.

Organisationen, hvis navn forkortes til WaSP, mener, at web-udviklere bruger alt for meget tid på at gøre deres web-sider brugbare for gamle forældede browsere. Når udviklerne har udformet web-siderne efter de nyeste standarder, kræver det store ressourcer at sikre, at også gamle browsere kan vises indholdet på en fornuftig måde.

Gamle browsere er dyrt for web-udviklere

Tidligere har organisationen argumenteret overfor browser-leverandørerne, at de skulle anvende ensartede nye standarder. WaSP taler på vegne af web-udviklere, som tidligere skulle bruge mange ekstra ressourcer, fordi der var konflikter mellem browsernes håndtering af web-siderne.

Organisationen har nu startet en kampagne for, at brugerne stopper anvendelsen af gamle browsere, og skifter til Internet Explorer 5 på Mac, Internet Explorer 5.5 på pc, Netscape 6 eller Opera 5. Til Linux/Unix anbefaler de browseren Konqueror, der er den kombinerede filadministrator og webbrowser i KDE Linux desktoppen.

Det er The World Wide Web Consoritum (W3C), som udvikler og administrerer standarderne, som WaSP anbefaler i deres kampagne.

Web-standarder

Web-standarderne

WaSP mener, at med de nyeste browsere og de nyeste standarder er der etableret en stabilitet blandt browserne. Nu mangler blot, at slutbrugerne også anvender disse nye browsere, og at den store beholdning af gamle browsere opgraderes.

De basale standarder, som WaSP anbefaler web-udviklerne at følge, er de nedenstående.

  • Strukturelle sprog:
    HTML 4.0
    XML 1.0

  • Præsentationssprog:
    CSS1, Cascading Style Sheets 1
    CSS2, Cascading Style Sheets 2
    XSL, Extensible Stylesheet Language til XML (under udvikling)

  • Objektmodeller
    DOM, Document Object Model 1 Core HTML/XML

  • Scripting
    ECMAScript, der er W3C's officielle version af JavaScript

Dertil kommer andre og mindre udbredte standarder for eksempel til håndholdte computere.

Præsentationssprogene (cascading stylesheets) bruges til at styre præsentationen af indhold fra mange kilder i forskellige sammenhænge. Mens DOM fra W3C specificerer et programmerings interface, så programmører kan skabe og modificere HTML-sider og XML-dokumenter som programobjekter. Med DOM bliver alt i dokumenterne objekter, der kan manipuleres af scripts og programmer.

Kampagne og brugere

Kampagnen

WaSP har etableret en browser opgraderings-side, som hjælper brugerne til at opgradere til de nye browsere. Web-udviklerne kan anvende den på deres egne web-steder til at bede brugerne om at opgradere deres browsere. Opgraderingssiden findes på: http://www.webstandards.org/upgrade/.

Desuden har de beskrevet tips til udviklerne, som vil støtte dette initiativ. På siden http://www.webstandards.org/upgrade/tips.html kan der findes forskellige valideringer af standarderne fra W3C. Der er her vist teknikker, som kan identificere gamle browsere, og omdirigere deres brugere til opgraderings-siderne.

Sure brugere?

WaSP nævner selv, at en række store web-steder næppe vil deltage i kampagnen, fordi de ikke vil risikere at tabe besøgende til deres web-tjenester. Det kan skræmme kunder med gamle browsere væk, da de i stedet for at skifte browser, dropper web-stedet. Web-steder som Yahoo og Amazon går efter at betjene alle besøgende.

Men WaSP håber på, at hvis tilstrækkelig mange web-steder tilslutter sig kampagnen, så vil det fremme overgangen til de nye standarder. Så web-udviklerne kan spare tiden med at sikre understøttelse af gamle browsere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere