Læs også:
På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt
Her kan du spare masser af penge på dit datacenter
Dansk Industri (DI) har allerede en handlingsplan, der skal tiltrække datacentre til Danmark, klar i sit teknologiske ide-katalog.
Her kan man blandt andet læse, at væksten inden for cloud computing skaber et behov for at bygge datacentre, og at Danmark skal tiltrække centrene for at sikre vækst og vidensarbejdspladser.
"For at tiltrække de enorme investeringer kræver det konkurrencedygtige energipriser, tilstrækkelig med it-kandidater og gode bredbåndsforbindelser. Det smukke er, at et datacenter ikke behøver at ligge tæt på en motorvej og derfor kan anlægges der, hvor der ikke er så mange andre arbejdspladser," siger Christian Hannibal, politisk konsulent i DI til Politiken.
Datacenter på flyveplads
Og en kommune melder sig allerede nu på banen, og de modtager det oplæg med kyshånd.
"At få etableret serverparker i Danmark er en super idé. På den måde kan vi kombinere øget it-kapacitet, økonomisk aktivitet og arbejdspladser i lokalsamfundene og skabe rammerne for virksomheder, der er baseret på vedvarende energi og grøn el," lyder det fra Heidi Storck, byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Furesø Kommune.
Hun er dog ikke helt med på DI's tanker om at placere datacentrene i det, man ofte beskriver som Udkantsdanmark. De skal ifølge byrådsmedlemmet ligge tæt på København.
"Hvorfor ikke lægge et sådan datacenter tæt på hovedstaden København, nærmere bestemt på den nedlagte Flyvestation Værløse 20 km fra Rådhuspladsen?," siger hun og sparker hermed gang i kampen om arbejdspladser.
DI byder velkommen
Selv om interessen ikke i denne omgang kommer fra en udkantskommune, byder DI den alligevel velkommen.
"Det er kun godt, hvis der er lidt konkurrence mellem kommunerne," siger direktør for DI ITEK, Tom Togsverd, til Computerworld.
"Der kan jo både være fordele og ulemper forbundet med den geografiske placering, men det skal virksomhederne som udgangspunkt selv finde ud af. Der er mange faktorer, der skal falde på plads, som grundpriser eller kvalificeret arbejdskraft," siger han.
Han udtrykker dog stor glæde ved interessen fra Furesø Kommune.
"Det vigtige er jo, at vi får arbejdspladserne og ikke mindst den ekspertise, der er forbundet med denne type industri," lyder det fra Tom Togsverd.
"Den grundlæggende pointe er, at vi i Danmark skal være værtssted for datacentrene. Det datacenter, der skal bygges i Lund i Sverige, vil alene tiltrække mellem 50 og 100 topspecialister til Danmark. Var det bygget inden for landets grænser, ville tallet være endnu højere," mener Tom Togsverd.
Læs også:
På trods af udbygning: Dit datacenter er for klejnt