GSM-systemet erobrer Amerika med GSM800

Nokia, Ericsson og Lucent lancerer mobiltelefonsystemet GSM800 i amerika som erstatning af gamle systemer. Det kan gøre GSM til det dominerende system i USA.

Indhold

Nokia, Ericsson og Lucent lancerer GSM i amerika på 800 MHz-båndet, skriver det svenske fagblad ElektronikTidningen. Det er på denne frekvens, at det amerikanske AMPS/TDMA-mobilsystem kører idag med over 50 millioner brugere.

Advanced Mobile Phone Service, AMPS er et amerikansk analogt system for mobiltelefoner, som firmaet AT&T introducerede i 1983. Det benytter frekvenserne omkring 800 og 900 Mhz. TDMA er system til at få mange menneskers samtaler gennem samme kanaler ved hjælp af tidsdeling, som det er beskrevet i den relaterede artikel: Global mobitelefoni: UMTS er født såret.

AMPS var og er stadig det mest udbredte system i USA. Men det er siden udbygget og forbedret. Det er blevet udbygget med digital teknologi, så der tales om digital-AMPS.

Med indførelse af det digitale GSM på disse frekvensbånd, kan de eksisterende TDMA/AMPS-netværk erstattes med digitale mobiltelefonsystemer. Det giver derefter mulighed for at indføre datakommunikation med GPRS og EDGE. GPRS betyder General Packet Radio System og giver hurtigere dataoverførelse på mobiltelefoner. EDGE betyder Enhanced Data rate for GSM Evolution, og giver endnu hurtigere IP-baseret datakommunikation. De er beskrevet i artiklen: De mobile datasystemer.

Firmaerne udtaler, at overgangen kan efter europæiske erfaringer tage seks til ti år. Det vil resultere i, at GSM bliver det helt dominerende mobiltelefonsystem i USA. USA er idag dækket af flere systemer, der fungerer sideløbende, og hvor der ikke er nogen totaldækkende eller dominerende fælles standard.

GSM800 bliver præsenteret på den aktuelle GSM World Congress af Ericsson. Ericsson er samtidig verdens største leverandør af netværksudstyr til TDMA/AMPS-systemet, så firmaet står centralt placeret i denne konvertering af USA til GSM.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere