Artikel top billede

Danske telefirmaer blokerer for lusket fup-app

Teleselskaber lukker ned for sms-tjeneste fra fup-app, der hærger i ind- og udland.

Læs også:

Disse firmaer står bag fup-app med farlig kode

Storstilet sms-fup hærger i hele verden

Fup-app til android: Sådan stjæler den penge fra dig 

Tidligere på ugen var telegiganten 3 ude med en advarsel til sine næsten 18.000 følgere på Facebook.

Det samme var Telmore, der har næsten 30.000 følgere.

Advarslerne handlede om den ondsindede Android-app Battery Supercharger.

Det skete blandt andet på baggrund af Computerworlds afsløring af, hvordan brugerne bliver snydt og tilmeldt en overtakseret sms-tjeneste gennem den føromtalte app.

Kunder får pengene tilbage

Nu sætter selskabet en stopper for den sms-tjeneste, som android-brugere uforvarende bliver tilmeldt, når de installerer Battery Supercharger-app'en

Det bekræfter Stine Green Paulsen, der er kommunikationschef hos 3.

Hun fortæller desuden, at kunderne vil få deres penge tilbage, hvis de er hoppet i app-fælden, uden at de behøver gøre noget aktivt.

Lignende tjenester allerede lukket ned

Også Telia har lukket for den luskede sms-tjeneste. Og ligesom hos 3 får kunderne pengene tilbage, hvis de er blevet snydt af fup-app'en.

Ingen kunder hos Telia er ifølge selskabets kommunikationschef for mobilområdet Mette Honoré blevet berørt af sms-tjenesten.

Den tekniske udbyder Ericsson IPX vurderede ved lanceringen på det danske marked, at tjenesten ikke overholdt Telias etiske retningslinjer for mobile indholds- og betalingstjenester.

Hun oplyser desuden, at Telia allerede den 7. maj lukket ned for en anden sms-tjeneste, der også havde Glass Mobile som udbyder,  og at selskabet i dag har bedt sine samarbejdspartnere om at lukke for alle tjenester, der udbydes af Glass Mobile.

Telenor og TDC siger også fra

Peter Glüsing, der er pressechef i Telenor, fortæller til Computerworld, at de også har spærret for en af Glass Mobiles tjenester allerede den 7. maj.

Heller ikke TDC vil lege med Glass Mobile længere.

"TDC har kontaktet ejerne af de 4-cifrede koder og bedt dem lukke for de bagvedliggende tjenesteudbydere, så det ikke længere er muligt at modtage de utilsigtede sms'er med tillægstaksering.

TDC kunder, der har downloadet Android app'en og efterfølgende har modtaget tillægstakserede sms'er, vil automatisk få refunderet tillægstakserede sms'er fra den specifikke tjeneste."

Det fortæller Allan Christiansen, der er underdirektør i TDC Wholesale.

Læs også:

Disse firmaer står bag fup-app med farlig kode

Storstilet sms-fup hærger i hele verden

Fup-app til android: Sådan stjæler den penge fra dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere