1 milliard gange.
Så ofte er det monster-populære smartphone-spil Angry Birds blevet downloadet.
Og ude bag skærmen sidder der uden tvivl mange med drømme om at score millioner af kroner på at skabe det næste Angry Birds.
Men hvad kræver det at udvikle en god app?
Det har vi valgt at spørge redaktionens app-udvikler Dan Nim Andersen om.
Han har været med til at udvikle Computerworlds iPhone-app og arbejder desuden med en række private app-projekter, hvor han blandt andet har udviklet et gratis iPhone- og iPad-spil ved navn Trash It.
I samarbejde med ham har vi fundet syv gode råd til, hvordan du kommer i gang med at udvikle apps.
Det kræver det
1. Du skal have en god idé
En af de vigtigste og sandsynligvis mest grundlæggende råd er, at din idé skal være god og unik.
Ifølge Dan Nim Andersen er konkurrencen på app-markedet i dag så stor, at din app skal skille sig ud fra mængden, hvis du vil have folk til at downloade den.
2. Ha' en koder på holdet
Skal du lave en god og original app, er det nødvendigt, at du kan kode - eller at du har allieret dig med en, der kan.
Skal du lave en app til iPhone, kan du bruge kodesprogene Objective C eller C#, mens valgmulighederne er lidt større til Android, hvor du eksempelvis også kan bruge kodesproget java.
Kan du ikke kode, og har du ikke planer om at lære det, findes der dog enkelte smutveje.
Skal du eksempelvis lave en app, der giver adgang til indhold fra din egen hjemmeside eller blog, findes der en række internettjenester, der laver standardiserede apps.
Her skal du blot indsætte et link til din sides rss-feed, og få sekunder efter spytter siden en eller flere forskellige apps ud til dig.
På den måde kan du på rekordtid lave en app til flere forskellige platforme på én gang.
Men du skal dog være forberedt på, at resultatet kan blive kedeligt og uoriginalt.
Så meget koster det
3. Registrer dig som udvikler
For at komme i gang med at udvikle skal du registrere dig som officiel udvikler.
Vil du være udvikler til Apples iOS-platform, tilmelder du dig her.
Med den aktuelle dollarkurs koster det dog 580 kroner (99 dollar) om året at være en del af Apples udvikler-program, og hvis du ønsker at tage penge for din app, skal du forberede dig på, at Apple beholder 30 procent af salgsprisen.
Til Android er det gratis at registrere dig som udvikler, men til gengæld koster det 145 kroner (25 dollar) at få din app publiceret på Google Play.
4. Vælg den rigtige platform
Før du går i gang, skal du vælge, hvilken platform du vil bruge.
Valget vil som regel stå mellem Apples iOS-platform eller Googles Android.
Har du ikke i forvejen en Mac og har et stramt budget, kan det være en fordel at starte med Android.
Det skyldes, at det kræver en Mac, hvis du vil programmere til iOS-platformen, og du derfor må forberede dig på at skulle ud og investere i en ny computer, hvis du ikke i forvejen har adgang til en Mac.
Udvikler du til Apples platform, bør du desuden læse Apples licensbetingelser igennem grundigt.
Din app skal nemlig gennem en godkendelsesproces i Apples App Store, og lever app'en ikke op til Apples betingelser, vil den blive afvist. Det er eksempelvis velkendt, at apps, der indeholder nøgenhed eller vold, er i farezonen for at blive afvist.
Til gengæld er det Dan Nim Andersens oplevelse, at det er langt lettere at få et hit på Apples App Store, hvor brugerne lader til at downloade langt flere apps.
Ved udvikling til Android-platforme er der desuden det problem, at din app skal virke på mange forskellige enheder, der ofte har vidt forskellige specifikationer.
Hvis du udvikler til Apples platform, er testfasen lidt nemmere på grund af det begrænsede udvalg af iPhone- og iPad-modeller.
Nu tænker du måske, at du bare kan starte med at udvikle til en platform og herefter blot genbruge den på en anden platform.
Men så let er det desværre ikke. Ifølge Dan Nim Andersen kan du ikke bruge den samme kode på de to forskellige platforme, og derfor skal regne med, at det er nødvendigt at starte helt forfra, hvis du eksempelvis vil lave en Android-version af en iPhone-app.
Derfor kan det være en fordel med en lav pris
5. Alliér dig med en grafiker
Det er ikke blot vigtigt, at du selv er dygtig til at kode, men det er også afgørende, at du har en dygtig grafiker på holdet.
Det kan muligvis være dig selv, men ofte vil det være tilrådeligt, at du "teamer op" med en professionel.
"Det vil jeg især anbefale, hvis du laver et spil, hvor grafikken ofte spiller en stor rolle," siger Dan Nim Andersen, der selv samarbejdede med en dygtig grafiker og illustrator på sit seneste spil.
6. Få gode betatestere
Du bør naturligvis aldrig sende et produkt på markedet, før du er sikker på, at det virker, som det skal. Derfor skal du sørge for at finde nogle folk, der kan teste dit produkt.
Til at starte med kan du eksempelvis forsøge at rekruttere blandt dine venner og bekendte.
Et godt råd er dog, at du understreger over for dine betatestere, at du ikke blot forærer dem en gratis app, men at du rent faktisk også forventer at få noget brugbar feedback fra dem.
7. Find den rette pris
Det er afgørende for din apps succes, at du finder den helt rigtige pris.
Jo billigere app'en er, jo flere gange vil den sandsynligvis blive downloadet.
Derfor er det i sagens natur afgørende, at du finder den rette balance mellem pris og download-volumen.
Ifølge Dan Nim Andersen skal du også være opmærksom på, at jo højere du sætter prisen på din app, jo mere grundigt vil Apples folk også gennemgå app'en, før den bliver godkendt.
Vælger du at forære din app væk gratis, kan du overveje at tjene penge på at indlægge annoncer i den.
Men vælger du omvendt at tage penge for den, vil det ofte blive opfattet som dårlig stil, hvis du også lægger annoncer ind i app'en.
Når folk betaler for en app, forventer de som regel også, at de kan slippe for annoncer.
Læs også:
Nu kan du designe lækre hjemmesider uden kode-bøvl