Artikel top billede

Den mexicanske teleinvestor Carlos Slim Helú er i dag god for op mod 390 milliarder kroner. Nu ser han angiveligt en europæisk mulighed for at øge formuen. Foto: José Cruz - Agência Brasil. (Foto: José Cruz - Agência Brasil)

Verdens rigeste mand vil lægge milliarder i Europa

Verdens rigeste mand, telemilliardæreren Carlos Slim Helú, er klar til at lægge 20 milliarder kroner på bordet for at købe sig ind i den europæiske teleindustri.

Læs også:
Sådan bliver man verdens rigeste mand 

Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen

For første gang prøver verdens rigeste mand, tele-multimilliadæren Carlos Slim, nu lykken i Europa i et større investeringsprojekt.

Det sker igennem rigmandens teleselskab América Móvil, som er klar til at lægge knap 20 milliarder kroner for at øge sin ejerandel i det hollandske teleselskab Royal KPN.

I dag sidder Carlos Slim på 4,8 procent af aktieandelen i det tidligere hollandske telemonopol, og kan med sit bud komme op på en ejerandel på 28 procent, hvis hans tilbud ellers bliver modtaget.

Forlydender om buddet fik aktiekursen på Royal KPN til at stige 17 procent, og samtidig satte Carlos Slims investeringsvillighed i det hollandske selskab spekulationer i gang om, hvorvidt han vil overtage kontrollen med Royal KPN.

Hollandsk lov dikterer nemlig, at når en aktionær når op på 30 procent ejerskab i et selskab, så er vedkommende forpligtet til at give et købstilbud til de resterende aktionærer.

Det skriver The Wall Street Journal, som også kan berette, at América Móvil udtaler, at selskabet ikke har til hensigt at øge sin ejerandel i KPN til mere end 28 procent. 

Udnytter finanskrise i Europa

Buddet fra Carlos Slims latinamerikanske selskab bliver samtidig set som et tegn på, at den mexicanske rigmand er på vej ind i Europa, hvor han vil investere i flere teknologi-virksomheder, der er presset af finanskrisen.

Dermed vil han tage kampen op med sin evige rival fra en af verdens største teleselskaber, Telefónica, fra Spanien, som er det næststørste teleselskab på det latinamerikanske marked - lige efter América Móvil.

Carlos Slim er i dag god for omkring en formue på op mod 390 milliarder kroner, som blandt andet er skrabet sammen via ejendomshandler og massive investeringer i mobilselskaber rundt omkring i Syd- og Mellemamerika.

Det kan du læse mere om her

Eksempelvis kontrollerer 71-årige Carlos Slim Helú 90 procent af alle fastnet-telefonlinjer i Mexico, og sidder i spidsen for selskaber som América Móvil, der er verdens femtestørste operatør og det største mobilselskab i Latinamerika.

Kendt for kriseovertagelser

Hvis Carlos Slim lykkedes med sit hollandske forehavende, vil han sætte sig tungt på et teleselskab, der indtil i går har oplevet et fald i markedsandelen på 40 procent i de seneste år, hvilket vil sige, at han har udset sig et selskab i krise.

Kunderne på især hjemmemarkedet er simpelthen begyndt at vende KPN ryggen for i stedet at kaste sig over IP-baserede teknologier som Skype og WhatsApp.

Flere iagttagere, som The Wall Street Journal har talt med, peger dog på, at netop opkøb af kriseramte virksomheder er et af Carlos Slims specialer, og han vil med sin mulige investering i Royal KPN få sit første kendskab og fodfæste i den europæiske teleindustri.

Læs også:
Sådan bliver man verdens rigeste mand 

Teleinvestor er verdens rigeste - slår Gates af tronen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere