Computerworld News Service: Intel er klar med tredje generation af processorfamilien Core - med kodenavnet Ivy Bridge - men hele denne første omgang chip er til stationære og bærbare i den dyrere ende af markedet, så ingen af disse 13 processorer med hver fire kerner bliver at finde hverken i mainstream-computere eller de populære ultrabooks.
Det varer dog ikke længe, før også ultrabooks får Ivy Bridge-processorer.
De første ultrabooks med Ivy Bridge forventes at komme på markedet i løbet af den første uge i juni.
Datoen er helt præcist 5. juni, oplyser Scott Pendrey, der er chef for desktopprodukter ved Intel, til Techworld.
På trods af at der vil gå halvanden måned fra præsentation af de første Ivy Bridge-processorer til lanceringen af de første ultrabooks med Ivy Bridge, så rapporterer Techworld, at Intels "egentlige mål for Ivy Bridge-processorerne er ultrabooks."
I lyset af de nye chips største fordele sammenlignet med Sandy Bridge, der er anden generation af Intels Core-processorfamilie, så er jeg tilbøjelig til at være enig i det synspunkt.
Bedre regnekraft
Benchmarks af Ivy Bridge-processoren viser en moderat bedre regnekraft og en generelt forbedret effektivitet, hvilket er vigtigere for brugere af bærbare, da det vil betyde, at batteriets opladning holder længere.
Intels direktør for pc-forretningen, Kirk Saugen, fortæller BBC, at både ydelsen og energieffektiviteten er forbedret med 20 procent i Ivy Bridge sammenlignet med Sandy Bridge.
Den største forbedring - som også er relevant for potentielle købere af ultrabooks og mainstream-bærbare - er dog af den grafiske ydelse.
Til meget intensiv gaming på bærbare (hvis man for eksempel spiller Skyrim eller Crysis 2) har man stadig brug for et særskilt grafikkort, men den imponerende integrerede grafikprocessor i Ivy Bridge kan uden problemer håndtere de fleste opgaver inden for video, spil og grafik.
Intel har for nyligt oplyst, at der er 75 ultrabooks på vej i markedet heriblandt hybrider med touchskærme, og at prisen vil falde væsentligt.
Det forventes dog, at de ultratynde bærbare med chip fra AMD ved navn Trinity vil kunne konkurrere med Intel, både hvad angår grafisk ydelse og prisniveau.
Oversat af Thomas Bøndergaard