Hæv penge med din håndflade

I Japan bliver kreditkortet snart overflødigt.

Ved at scanne din iris eller fingerspids kan du allerede i dag verificere, hvem du er, og åbne låste døre.

Næste skridt bliver at hæve penge udelukkende ved hjælp af din krop.

Japan er på den front langt fremme. Allerede i efteråret vil en japansk bank tillade kunder at hæve penge via biometriske godkendelser.
Ogaki Kyoritsu Bank vil i september opstille hæveautomater i flere filialer.
Når Ogaki Kyoritsu Banks automater er i funktion, kan kunden give sig til kende og verificere sig ved at lægge sin håndflade på automaten, indtaste fødselsdato og en firecifret pin-kode. Kreditkortet er sendt på pension, fortæller Nikkei.

Det fjerner umiddelbart den risiko for kortscannere, som også plager danske banker. Ved at lægge en skal over automaterne har kriminelle haft held til at fravriste kunders kortoplysninger og koder, uden at kunderne anede, at de selv havde overgivet oplysningerne til de kriminelle.

På grund af katastrofen

De kortløse automater er blandt andet et resultat af jordskælvet og oversvømmelserne i Japan sidste år. I tiden efter katastrofen havde mange japanere ikke længere deres personlige dokumenter og kunne derfor heller ikke hæve penge.

Den kommende løsning i Japan kræver, at brugerne skal registreres til at bruge den. Men når de har indgivet deres biometriske data til banken, kan de fremover meget nemt hæve penge eller foretage andre transaktioner.

Der findes allerede biometrisk kontrol i nogle hæveautomater, men som i den på billedet kræver de stadig et fysisk kort som ekstra sikkerhed, hvor de biometriske oplysninger er placeret, så hvis kortet forsvinder er brugeren forment adgang.

Læs mere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere