Artikel top billede

Sådan skaffer Google og Microsoft billige switches

Slut med at købe hos HP og Cisco. De store netgiganter handler netværksudstyr direkte hos de asiatiske producenter.

Google, Amazon, Microsoft og Facebook har alle etableret gigantiske datacentre rundt omkring i verden og de køber enorme mængder af netværksudstyr. Men de store giganter handler i stadig mindre grad hos de store netværks-leverandører som Cisco, HP og Juniper. I stedet handler de direkte hos producenterne i Kina og Taiwan, skriver Wired.

Det er en markant ændring, som kan få stor betydning for det globale hardware-marked. Wired har talt med en tidligere Google-ingeniør, som fortæller at selskabet i de seneste år har bygget sit eget netværksudstyr sammen med forskellige asiatiske producenter.

Cloud computing beskrives som et våbenkapløb, hvor det handler om at levere den bedste service til den laveste pris. Her betyder det meget, at man kan handle direkte hos fabrikkerne i Asien og dermed reducere prisen for sin hardware.

Cisco og det Dell-ejede Force10 bruger de samme fabrikker, som altså nu fremstiller udstyr direkte til Google, Facebook og de andre internet-giganter. De har ganske enkelt fjernet mellemmanden og går nu direkte til kilden.

Google har så mange brugere og så voldsom trafik, at man møder problemer som ingen andre datacentre på kloden har prøvet før. Derfor giver det mening for Google at udvikle sit eget udstyr - og samtidig vil man gerne forsøge at holde kortene tæt ind til kroppen.

Derfor vil internet-giganterne heller ikke bekræfte, hvor de køber deres switche og routere. Facebook har dog tidligere afsløret, at man handler direkte med taiwanesiske producenter som Quanta og Wistron.

"Hvis du bygger web giganten 3.0, kan du tage til Taiwan og købe kassevis af switche ... Det er den mest spændende ting i Silicon Valley lige nu," siger Martin Casado fra netværksfirmaet Nicira til Wired.

Det samme er tilfældet med servere, hvor Google, Amazon og de andre giganter også har udviklet deres egne løsninger - som så bliver produceret i Asien. Det næste kan blive storage. Man behøver ikke være en stor internet-gigant for at handle direkte hos ODM (Original Design Manufacturer) fabrikkerne i Asien.

"Markedet er nu modnet og har nået et punkt hvor alle kan handle direkte hos ODM'er. Du behøver ikke være Google," siger J.R. Rivers, som selv rådgiver internet-firmaerne om deres hardwarekøb i Asien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere