Tidligere i denne uge blev der advaret mod en af de kraftigste solstorme i de sidste fem år - en såkaldt G3 på skalaen fra 1-5 hos den amerikanske National Oceanographic and Atmospheric Administration (NOAA). Heftige udbrud på Solen som dette kan forstyrre den globale elektroniske kommunikation, riste satellitter og afbryde strømforsyningen i store områder.
Men det skete ikke. Faktisk er der stort set ingen meldinger om forstyrrelser og NOAA har nu nedgraderet stormen til G1. Der kan stadig komme problemer i løbet af fredag, men det ser ud til at det værste er overstået.
Det skriver The Register, som også har en (lettere indviklet) forklaring på, hvorfor stormen trak over uden at efterlade større skader. Det ser nemlig ud til, at det magnetiske felt i partikelskyen fra Solen var orienteret på en sådan måde, at det mere eller mindre prellede af på Jorden.
Det kan sammenlignes med en bold, hvor det er nemt at se, hvilken retning den flyver i - men svært at forudsige boldens spin.
Det bekræftes også hos DMI, der har fulgt det massive soludbrud.
"Magnetfeltet i CME'en vender nemlig umiddelbart på en sådan måde, at det forhindrer de energirige partikler i at løbe direkte ned i Jordens magnetfelt. Det lægger formentlig en dæmper på nordlysaktiviteten," skriver DMI på sin hjemmeside.
CME er en forkortelse for Coronal Mass Ejection. Hos SpaceWeather.com man kan selv følge med i solstormen. Her er der også billeder af nordlys over Island fra sidste nat, som er en af de mest synlige konsekvenser af solstormen.
Solens aktivitet svinger op og ned med en gennemsnitlig periode på ca. 11 år. Den nuværende cyklus forventes at toppe i 2013.