Læs også:
CSC Danmark: Sådan bliver vi ramt af TDC-farvel
Blodpølen er knap størknet, efter justitsminister Morten Bødskov (S) gav politiets CSC-udviklede Polsag kniven, og flere oppositionspolitikere krævede muligheden for erstatning fra CSC undersøgt.
For nylig meddelte også en af landets største private virksomheder, TDC, at den har fravalgt CSC.
Nu truer så en ny fyring af de store hos endnu en offentlige storkunde.
For hos Skat er en stribe it-systemer afhængig af det såkaldte debitor-system udviklet af CSC, der skal bruges til betalinger og opkrævninger på en lang række tjenester overfor offentligheden.
Men it-systemet er blevet mange måneder forsinket og bliver dyrere end beregnet - nøjagtig som Polsag.
Faktisk er CSC sat på en særlig prøveperiode hos Skat på tre måneder, hvorefter landets skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) vil tage stilling til, om leverandøren skal tilbage på normale betingelser eller ej.
"Samarbejdet med CSC fortsætter således, men på skærpede vilkår, der ud over en tæt kontrol, også indeholder en udvidet og forlænget mulighed for, at Skatteministeriet kan udtræde af samarbejdet," skrev ministeren omkring jul.
Kan uden videre ophæve kontrakten
Perioden udløber om en lille måneds tid sidst i marts.
Og her kan udfaldet, ifølge fagdirektør for it-projekter hos Skat, Kristian Vensgaard, i værste fald for CSC være, at samarbejdet helt ophører.
"Hvis vi ikke føler, at projektet har rettet sig op, så er vi i en situation, hvor de skærpede vilkår kan blive taget i anvendelse," siger han til Computerworld.
Han henviser til den konkrete ordlyd i en aftale blandt parterne fra jul.
Her fremgår det blandt andet, at Skatteministeriet uden videre kan ophæve kontrakten med CSC helt eller delvist, hvis ikke leverandøren opfylder et antal nærmere aftalte milepæle.
Samtidig fjerner Skat ikke i prøveperioden CSC's forpligtigelse til at betale bod af forsinkelser på Debitormotor.
Ifølge Kristian Vengsgaard er det andet oplagte scenarie, at Skat er tilfreds med fremdriften fra CSC.
"Og så sker der egentlig bare det, at så går man tilbage på den egentlige kontrakt, hvad angår disse skærpede udtrædelsesvilkår," siger fagdirektøren.
Derfor skændes Skat og CSC
Forhistorien er den, at Skat undervejs i forløbet har beskyldt CSC for bevidst at have sløret status på projektet.
I en barsk mail-udveksling måtte daværende topchef hos CSC, Carsten Lind, forsvare sin chef for offentlige kunder, Jens Schmidt.
Skat endte dog med at udsende besked til offentligheden om at projektet igen er blevet forsinket grundet CSC.
Siden ryger Carsten Lind ud af CSC-selskaberne den 18. oktober og bliver i stedet erstattet af den selvudråbte problemknuser John Walsh, der ser udfordringerne i Danmark som en samlet pakke af alle de udfordringer, han tidligere har mødt i sin karriere.
Ny chance efter topmøde
Den 23. november 2011 afholder John Walsh og den øvereste embedsmand hos Skat, Peter Loft, så et møde.
Præcis hvad, der blev besluttet på mødet, er ikke nedfældet i et referat.
Men faktum er, at skatteministeren altså omkring juletid fortæller, at man giver CSC endnu en chance og en prøveperiode på tre måneder.
En prøveperiode, der udløber om en lille måneds tid.
CSC har ikke på nuværende tidspunkt nogen kommentarer til historien.
Læs også: