Artikel top billede

Cisco: Derfor skal Microsoft tvinges til at åbne for Skype

Cisco klager til EU-kommisionen over Microsofts planer med Skype, som selskabet vil få alvorlige konsekvenser.

Netværks-producenten Cisco klager over EU-Kommissionens godkendelse af Microsofts køb af dansk-udviklede Skype.

Cisco mener, at EU-Kommissionen bør kræve, at Microsoft og Skype understøtter standarder til interoperabilitet med andre platforme, hvis kommissionen skal godkende opkøbet.

EU-Kommissionen godkendte egentlig opkøbet i oktober sidste år.

Microsoft har siden luftet planer om at integrere Skype i selskabets samarbejdssystem, Lync.

Cisco understreger, at selskabet ikke er imod selve opkøbet, men alene ønsker, at opkøbets betingelser bliver strammet.

Skal understøtte fælles standarder

Cisco mener, at Microsoft og Skype bør tvinges til at understøtte de samme standarder som andre producenter af af videobaserede samarbejdssystemer - som eksempelvis Cisco selv.

Sker det ikke, vil mange brugere ikke kunne foretage video-opkald lige så nemt, som de kan foretage samtale-opkald. Desuden vil det kunne ramme udviklingen og innovationen på området, lyder Ciscos begrundelse.

"Microsoft plan om at integrere Skype eksklusivt med Lync Enterprise Communications Platform kan fastlåse virksomheder, der gerne vil nå Skypes 700 millioner brugere, til Microsoft," skriver Marthin De Beer fra Cisco, i et blog-indlæg, som du kan læse her.

Microsoft og Skype anvender angiveligt hverken den udbredte H.264 video-codec eller SIP-standarden (Session Initiation Protocol).

Blokerer for opkald

Det kan betyde, at brugere af blandt andet Ciscos videokonference-systemer ikke vil være i stand til at foretage videoopkald til brugere af Microsoft/Skype, medmindre de foretager opkaldet gennem en dyr gateway.

Cisco har angiveligt haft en del drøftelser med Microsoft om muligheden for interoperabilitet, men indtil videre uden at nå til en løsning.

Microsoft henviser til, at EU-Kommissionen allerede har godkendt opkøbet.

"EU-Kommissionen har gennemført en grundig undersøgelse af opkøbet, hvor Cisco aktivt har deltaget og godkendt den 36-sider lang udredning uden kommentarer," skriver selskabet.

Læs også:

Disse platforme vil Skype fortsat kunne bruges på.

Microsoft har netop overtaget din Skype-konto.

EU: Microsoft må da godt købe Skype.

Chefer forlader Skype i stor stil efter Microsofts opkøb.

Microsofts erobringstogt: Sådan kan penge købe alt.

Ny Microsoft-teknologi kan snuse i dine Skype-samtaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere