Artikel top billede

Derfor afgør lave priser ikke det offentliges it-valg

En ny rapport afdækker, hvordan offentlige myndigheder prioriterer, når der skal investeres i it. Prisen ligger langt nede på listen.

Analysehuset IDC har gennemført en undersøgelse af den offentlige sektors it-drift i Norden minus Island.

630 chefer på forskellige niveauer heriblandt driftschefer og CIO'er, er blevet interviewet omkring it-drift, investeringsplaner og udviklingstendenser for de kommende to-tre år.

Eksempler fra rapporten er, hvilke kriterier de offentlige myndigheder stiller til deres it-leverandører.

Det vigtigste kriterium er, at den pågældende leverandør skal overstråle sine konkurrenter, når det gælder kvaliteten af den tilbudte service.

Derefter handler det om, i hvor høj grad leverandøren formår at levere fleksible løsninger, uden at arten af fleksibiliteten er defineres nærmere.

Først på en sjetteplads kommer kriteriet laveste pris ind. På sidstepladsen kommer lidt overraskende i hvor høj grad leverandøren er i stand til at dokumentere en nytteværdi af sine løsninger.

Sourcingstrategier

Otte procent af de adspurgte offentlige myndigheder foretrækker at satse hele butikken på outsourcing.

Den strategi indebærer, at man lægger så meget som overhovedet muligt af alt, hvad der har med it at gøre uden for huset.

30 procent vil outsource visse udvalgte dele af driften - såkaldt selektiv outsourcing.

13 procent fortæller, at de i dag ikke har outsourcet noget af driften overhovedet til eksterne leverandører, men har planer om at gennemføre en outsourcing.

48 procent har ingen planer om outsourcing eller vil outsource så lidt som muligt af it-driften.

Nordiske lande forskellige

Den offentlige sektor i Sverige og Finland har i store træk den samme opfattelse af de fremtidige it-investeringer.

Cirka 58 procent af de spurgte myndigheder mener, at man kommer til at øge investeringerne betydeligt eller i i høj grad. De tilsvarende tal er for Danmark 28 procent og for Norge 41 procent.

I Sverige mener myndighederne, at en "betydelig del" af de øgede investeringer lander i bare 15 procent af den offentlige sektor.

Finnerne forestiller sig derimod ikke, at en væsentlig forøgelse af investeringerne i den offentlige sektor kan komme på tale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere