I dag bliver it-ordførerne på Christiansborg præsenteret for endnu en undersøgelse vedrørende implementeringen af de omstridte dokumentformater ODF og OOXML i dokumentudvekslingen mellem offentlige myndigheder.
Og endnu engang bliver en endelig konklusion sparket til hjørne, uden der bliver peget entydigt på det ene eller det andet dokumentformat.
"Vurderingen er, at ingen af de to standarder er modne nok til at implementere i det offentlige," forklarer vicedirektør Lars Frelle-Petersen fra Digitaliseringsstyrelsen om den nyeste undersøgelse af implementeringen af dokumentformaterne i den offentlige sektor.
Samme konklusion igen og igen
Denne gang er det det nu den hedengangne IT- og Telestyrelsen, der har udarbejdet rapporten.
Og embedsmændene er altså nået til samme konklusion som tidligere konsulentrapporter, Konkurrencestyrelsen og det såkaldte ekspertudvalg tidligere er nået frem til flere gange.
Rapporten fra IT- og Telestyrelsen er udarbejdet i løbet af efteråret og udskudt på grund af folketingsvalget 15. september 2011, selv om blandt andre Viborg Kommune har skreget efter en afgørelse, fordi kommunen stod foran at opdatere sin infrastruktur og derfor ville have klarhed over, hvordan kommunen skulle købe ind.
Ligegyldig kamp
Redegørelsen har været udarbejdet uden den helt store mediepalaver i den danske it-presse, som ellers tidligere har dækket fejden mellem ODF og OOXML ganske intensivt.
Måske skyldes den manglende interesse denne gang, at diskussionen tog sin begyndelse helt tilbage i 2007 og siden er feset ud som en ligegyldig sag set fra leverandørernes side.
Med dagens anbefaling fra IT- og Telestyrelsen ser det ud til, at det offentlige fortsat skal sende sin dokumenter til borgerne i PDF-format, udveksle dokumenter mellem hinanden i selvvalgte (ikke-standardiserede) formater og være i stand til at modtage dokumenter i både ODF- og OOXML-formatet.
Tilbage står beslutningen så om enten at fortsætte eller dræbe dokumentstandard-diskussionen i Folketinget, som har været den suverænt længstvarende debat overhovedet på Christiansborg i nyere tid.