Artikel top billede

Sådan fungerer iTunes Match

Det er nemt at snyde Apples musiktjeneste iTunes Match, som kun lytter til de første 17 sekunder af hver sang.

I november kunne Apple lancere sin meget omtalte musiktjeneste iTunes Match - den er dog indtil videre ikke officielt tilgængelig i Danmark. Med iTunes Match kan man flytte hele sin musiksamling til skyen, men det særlige er, at man ikke skal uploade musikfilerne. Tjenesten scanner selv musikken på den lokale computer og finder de matchende musiktitler i det store bibliotek med 20 millioner sange hos iTunes Store.

Herefter kan man så hente alle sangene fra skyen i 256-kbps AAC-kvalitet (uden DRM) - også selvom den oprindelige version af filen måske kun er i 96-kbps kvalitet.

Tyske heise online har kigget nærmere på, hvordan det egentlig fungerer når iTunes Match scanner musikken på harddisken. Det viser sig at iTunes Match analyserer musikken i hver enkelt fil - men kun de første 17 sekunder. Det er lige meget hvad der sker efter dette.

Med et par tricks er det endda muligt at aktivere et komplet album i iTunes Match, selvom man kun har et par gratis lydprøver liggende på harddisken.

Når iTunes Match har fundet en sang på computeren henter den altså de første 17 sekunder og prøver at finde et matchende musikstykke i iTunes Store. Når den har fundet en sang, der passer, tjekker programmet også om spillelængden er nogenlunde den samme (den kan variere med op til 12 sekunder).

Herefter kan brugeren hente en komplet AAC-version af sangen med 256 kbps fra iCloud-serverne.

Men iTunes Match er altså ligeglad med lydkvalitet - selv en meget dårlig lydoptagelse bliver stadig genkendt - og det betyder heller ikke noget, om filen kun indeholder støj eller ingen lyd efter de første 17 sekunder.

Det betyder blandt andet at man kan gemme lydsporet fra en Youtube-video og bruge det til at aktivere den pågældende sang i iTunes Match.

Hos online-musikbutikker som Sony Music Unlimited og Deezer kan man typisk streame de første 30 sekunder af en sang, inden man beslutter om man vil købe den. Hvis man gemmer disse 30 sekunder, kan det bruges til at "snyde" iTunes Match til at tro at man har købt sangen - og den bliver så frigivet i skyen.

Det er sværere med Amazon, Musicload eller iTunes selv, hvor lydprøven typisk starter midt i sangen (iTunes Match kræver altid de første 17 sekunder).

Heise online har testet dette med et Leonard Cohen-album, hvor man har hentet lydprøver fra Sony Music og eksporteret dem som mp3-filer. Det tog mindre end 25 minutter, så havde iTunes Match frigivet en komplet version af albummet - uden at man har betalt en krone for musikken.

Typisk genkender iTunes Match mellem 70 og 80 procent af sangene, så man ikke behøver uploade dem selv. Det er også en fordel for Apple at algoritmen ikke er så krævende og altså kun lytter til de første sekunder af musikoptagelser - jo flere sange der bliver aktiveret uden upload, jo mere plads sparer Apple på sine servere.

Men den tyske test viser også, at det er rimelig let at snyde iTunes Match til at aktivere musik som man faktisk ikke har købt - enten ved at hente lydsporet fra en Youtube-video eller en kort lydprøve fra en netbutik. Det koster 25 dollar om året at bruge iTunes Match i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere