I udlandet har de danske panserbassers kolleger allerede opdaget og taget både Twitter og Facebook i brug. Men først i dag har det danske politi fået sin egen Facebook-side.
Siden skal bruges aktivt i kontakten med danskerne.
Dagens første opdatering forklarer formålet:
"Dansk politi er på Facebook, fordi vi gerne vil møde dig, der hvor du er - også på nettet. På vores profil kan du læse om politiets dagligdag, blive klogere på, hvordan vores efterforskere arbejder og blive informeret om fx nye bødetakster, ændret lovgivning mv. Du kan naturligvis kommentere på vores indlæg, og vi ser frem til en livlig dialog på vores side."
Politiet bruger allerede aktivt Facebook i efterforskningen af sager; til at afsløre ansigter og mistænktes omgangskredse.
Vi tager ikke mod anmeldelser
Kommunikationschef Jens Gregersen uddyber på Kommunikationsforum, at Facebook-siden ikke kan tage imod anmeldelser. Hvis man får stjålet sin cykel eller har indbrud, skal man bruge de normale kanaler: sin nærmeste politistation, Politi.dk eller 114.
Spørgsmålet er så, om den besked er nok til at holde vildfarne anmeldelser om tyveri væk fra Facebooksiden.
Tidligere på måneden skrev vi, at en gruppe forvirrede danskere ukritisk anmelder forbrydelser på Google, fordi de tror, at Googles mulighed for at anmelde restauranter, betyder at de kan anmelde kriminalitet til politiet.
Facebook-siden er foreløbig et forsøg med en begrænset periode.
"Vi går i gang med i alt tre pilotprojekter over de nærmeste to til tre måneder. Ud over politiets facebookside, som Rigspolitiet er ansvarlig for, vil Nordsjællands Politi inden for den nærmeste måneds tid præsentere en Facebookside i tilknytning til projektet "TRYK Politi", og Københavns Politi vil introducere en twitterprofil," siger kommunikationschef Jens Gregersen.
Politiet vil i løbet af foråret vurdere, om det er værd at fortsætte en tilstedeværelse på de sociale medier. Noget SKAT allerede har stor succes med.
JHH facebookvelkomst from Rigspolitiet on Vimeo.