Artikel top billede

Oh no - hackerne kigger med på dit webcam

Videokonferencer er et hit i virksomheder, men det er pærelet for hackere at følge med. Se her, hvordan en hacker fik adgang til mødelokalerne hos 5.000 forskellige virksomheder.

Takket være videokonferencers stigende popularitet kan mange virksomheder spare på rejseudgifterne og skåne miljøet for unødvendig CO2-udledning.

Det er i hvert fald den salgstale, som producenter af både webcams og konference-software ofte giver os. Men hvad de sjældent fortæller er, at det er pærelet for hackere at bryde ind i videokonference-systemerne.

Det er faktisk så let, at den amerikanske avis The New York Times kan berette, at det er relativt ukompliceret at hacke sig ind på webcams i konferencelokalerne hos højt profilerede selskaber.

Til avisen siger HD Moore, sikkerhedschef hos virksomheden Rapid7, der beskæftiger sig med at finde sikkerhedshuller i it-systemer, at han uden problemer har fundet vej ind i retssale og mødelokaler hos tusindvis af store virksomheder fra blandt olieindustrien og medicinalindustrien.

Kunne spionere på finansgigant

Eksempelvis har han fundet en indgang til finansgiganten Goldman Sachs' bestyrelseslokale. Sikkerhedsbristet fandtes dog ikke hos Goldman Sachs it-system, men hos en advokatvirksomhed, der indimellem fører videokonferencer med den amerikanske finansvirksomhed.

Ifølge The New York Times er videokonferencer blevet mere og mere usikre gennem de seneste år. Det skyldes at konferencesystemerne tidligere var store og komplicerede løsninger, der kørte på lukkede telefonlinjer.

Men i dag bliver videkonferencer brugt af både store og små virksomheder, der afvikler konferencerne via internettet gennem Skype-lignende programmer. Denne type programmer er ofte designet til at give optimal billed- og lydgengivelse, mens sikkerheden har haft knap så høj prioritet i udviklingen.

Deltagere kan snige sig med

Eksempelvis fortæller sikkerhedseksperten HD Moore til New York Times, at mange videokonference-systemer er designet til automatisk at acceptere indkomne opkald under en konference.

Det betyder, at virksomheder, der afholder konferencer, slipper for manuelt at skulle acceptere nye deltagere. Men til gengæld betyder det også, at det er muligt for uvedkommende at deltage i konferencer, uden at de andre deltagere opdager det.

Det er netop denne svaghed, som HD Moore har udnyttet. 
For et par måneder siden skrev han et program, der kunne skanne internettet for videokonferencesystemer, der er placeret uden for en firewall og er indstillet til automatisk at modtage opkald.

I løbet af to timer havde han fundet frem til 5.000 virksomheders konferencelokaler, der alle stod pivåbne.

Det kan ske for dig

Derfor bør du sikre dig, at din videokonfernce-software ikke er indstillet til automatisk at modtage nye konference-deltagere. Desuden skal du sørge for, at du og dine konferencepartnere er under beskyttelse af en firewall.

Og nu sidder du måske og tænker, at den slags sikkerhedsbrud er helt teoretiske og sjældent finder sted herhjemme. Men sikkerhedsbrist af denne type kan ske og i nogle gange blot ved simple fejltagelser. 

Eksempelvis har den skribent oplevet uforvarende at blive stillet igennem til et dybt fortroligt regnskabsmøde hos den dansk-britiske sikkerhedsgigant G4S, hvor leasing-aftaler, virksomhedens likviditet samt bogføringen af regnskabsposter på flere millioner kroner blev diskuteret.

Det kan du læse mere om i denne artikel.

Læs også:

Må din chef overvåge dig? Se hvor grænsen går

Her er ni spion-gadgets til den onde chef

Se dine kollegers hudorme med webcam i dansk design




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

06. januar 2025 | Læs mere


PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere