Artikel top billede

Facebook-hadende studerende fik aldrig besked om aflevering under nedbrud på Københavns Universitet

Københavns Universitet forsøgte at bruge Facebook til at informere studerende om opgaveafleveringer under gårsdagens store it-nedbrud.

Det massive nedbrud på Københavns Universitet i går faldt sammen med afleveringer på mange institutter, så studerende havde ikke mulighed for at aflevere deres færdige opgaver. Det gav telefonstorm fra studerende, der var bange for dumpe på grund af manglende aflevering.

Ifølge ComONs oplysninger er alle frister blevet forlænget, så ingen dumper på grund af den døde, gamle server.

Informationen til de studerende i går var besværliggjort af, at alle typiske kommunikationskanaler var afbrudt.

Både KU's hjemmeside og intranet gik i sort, da DNS-serveren også var nede, så selv om de underliggende systemer flere steder var oppe at køre, så kunne de studerende ikke tilgå dem via den normalt centrale kommunikationsplatform, intranettet. KU's centrale studieledelse sendte løbende statusopdateringer ud via Facebook og SMS - med links til de platforme og systemer, som de studerende skulle bruge til bl.a. at aflevere eksamensopgaver.
 
På Datalogisk Institut (DIKU) nåede denne kommunikation dog kun ud til et fåtal af de studerende.

"Vi er klar over, at der er forholdsvis mange på studiet, der bevidst har fravalgt at bruge Facebook, så de fik ikke beskeden," fortæller Inge Hviid Jensen, kommunikationsmedarbejder på DIKU.

"Her måtte vores kursusansvarlige træde til med individuelle løsninger. De fleste har løst problemerne ved at give fristudsættelser og tillade papirafleveringer, så skaden er til at overse. Men helt generelt har vi lært, at der skal kommunikeres bredere og endnu hurtigere næste gang, hvis universitetet skulle blive udsat for samme størrelse nedbrud.

På DIKU har 42 personer trykket på "synes godt om" til den lokale Facebookgruppe DIKU Stud.

Det skal altså ikke komme studerende til skade, at de har vendt Facebook ryggen.

Nedetid i over et døgn

Her til morgen var flere systemer i det samlende Koncern-it stadig ikke tilgængelige.

"De centrale systemer til studerende kørte igen fra 9:30. De fleste administrative systemer er ved at være oppe, men det varer nok et par timer endnu, før vi er helt på plads," siger Bo Bendsen, vicedirektør for Koncern-it på Københavns Universitet.

Hans mandskab havde ellers håbet, at nye servere kunne være oppe, og at backuppen kunne være rullet ud i går, men genskabelsen af de tabte data tog længere tid end forventet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere