Artikel top billede

Vild download-vækst kan ikke redde musikindustri

Et voldsomt stigende musiksalg via digitale kanaler kan ikke bremse den nedtur, som musikindustrien er ude i. Industrien selv er ikke sen til at udpege syndebukke.

Læs også:

Pirat-politikere vil blokere EU-lov om copyright

Ekspert: EU-dom åbner ikke for adgang til Pirate Bay

Trods en stigning i salget af den digitale musik på hele 24 procent i 2011 viser salgstallene fra det britiske musikmarked, at der er lang vej til fordums dundrende salgssucceser.

Samlet røg antallet af solgte albums ned med seks procent, og her var CD-salget det store negative lokomotiv, der med et 13 procent mindre salg i forhold til 2010 havnede på 86,2 millioner diske.

Som et plaster på de blødende sår kunne de britiske musikfolk glæde sig over, at der blev downloadet 26,6 millioner digitale albums - hvilket er en stigning på 24 procent i forhold til sidste år.

Og sammenlignet med 2007, så blev der i 2011 downloadet 20 millioner flere albums end for blot fem år siden.

Det skriver BBC.

Piraterne er syndebukkene

På trods af et kraftigt stigende, digitalt albummarked peger den britiske musikindustri, BPI, på, at pirater stjæler musikbranchens markedsandele.

"Mens andre lande tager positive skridt mod at beskytte deres kreative brancher, så har vores regering været for sløv til at gøre noget ved piraterne, samtidig med at ophavsretten svækkes til fordel for de amerikanske teknologi-giganter," siger BPI's administrerende direktør, Geoff Taylor, ifølge BBC.

Han understreger, at det britiske musikmarked allerede nu halter efter Tyskland.

"Hvis der ikke bliver gjort noget handlekraftigt i 2012, så vil musikinvesteringerne falde igen og føre til et kreativt slag, der vil fjerne jobs," lyder det fra Geoff Taylor.

Ændring i musikvanerne 

Årets musiksalg fra de britiske øer afslører samtidig, at alt måske ikke er helt uden håb for musikbranchen.

For digitale salgsplatforme som iTunes og Amazon har betydet en stor salgsfremgang for single-markedet, der for fjerde år i træk er på fremmarch.

I dag står det digitale salg for 99 procent af markedet, og antallet af solgte singler er steget fra 86,6 millioner i 2007 til 177,9 millioner i 2011 - altså mere end en fordobling på fem år.  

På det danske musikmarked har det digitale album- og singlesalg også bidt sig solidt fast med en omsætning på 123 millioner kroner i 2009, hvilket lå på et rungende 0 kroner i 2005.

Til gengæld er det samlede musiksalg i samme periode dalet med 83 millioner kroner.

Læs også:

Pirat-politikere vil blokere EU-lov om copyright

Ekspert: EU-dom åbner ikke for adgang til Pirate Bay




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere