Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

Så mange milliarder risikerer CSC at miste på engelsk EPJ

Regningen for det fejlslagene projekt omkring engelske elektroniske patientjournaler risikerer at løbe op i milliarder af kroner. Læs her hvor meget, CSC potentielt skal afskrive.

CSC risikerer at skulle afskrive de 8.5 milliarder kroner, som virksomheden har investeret i at udvikle og udrulle det fejlslagne elektroniske patientjournalsystem i Storbritannien.  Det skriver CSC i en meddelelse til det amerikanske børstilsyn, SEC.

Det sker på trods af at CSC og det britiske NHS, National Health Service, "i omfattende grad" havde afsluttet forhandlingerne om at skære I omfanget af projektet og værdien af kontrakten i maj, hvor der blev udarbejdet et fælles memorandum. Siden midten af november har de to parter imidlertid været i forhandlinger over en forslået tilføjelse til det oprindelige memorandum, tilføjelser, der ændrer virksomhedens eksisterende kontrakt med NHS.

Ikke godkendt 
Nu meddeler ledelsen fra CSC altså SEC, at man fornyligt er blevet informeret om, at det originale memorandum og den foreslået tilføjelse ikke vil blive godkendt af den engelske regering.

Den amerikanske it-services gigant forventer, at fortsætte forhandlinger i januar, der igen yderligere vil forringe kontraktens værdi, en forringelse der ifølge CSC vil afvige markant fra dem, der var i det oprindelige memorandum.

I meddelelsen til SEC lyder det også, at CSC's ledelse kan ikke vurdere det endelige beløb, der skal afskrives i tredjekvartal af virksomhedens finansår 2012, før de forhandlinger er afsluttet, og at alt afhængig af de aftaler, der kommer i tilføjelsen eller hvis parterne ikke kan nå til enighed, så kan den totale afskrivning være lig med virksomhedens investeringer i projektet.  Per 30.november er det sat til 1.5 milliarder amerikanske dollar eller cirka 8.5 milliarder danske kroner.

Brutal kritik

Virksomheden har fået sønderlemmende kritik fra den engelske regering på grund af projektet, og udover står udover problemerne med NHS projektet også over for fortsat undersøgelse fra SEC på grund af mulig aktiemanipulation og regnskabsrod i henholdsvis Norden og Australien.

I oktober annoncerede CSC at CEO Michael W. Laphen går på pension i år.
 
Oversat af Line Ørskov




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere