Hardwareforhandleren Websales, som har Aston-stifteren Peter Warnøe som hovedejer, undgik med nød og næppe det endelige dødsstød via et salg til konsulentfirmaet Netkoncept.
Ingen af medarbejderne havde fået løn for august, og ingen anede, hvordan deres fremtid i selskabet så ud.
Administrerende direktør Klavs Jørgensen medgiver, at selskabet var i krise og ikke kunne have klaret sig uden salget.
- Salget kommer selvfølgelig ud af en presset situation, men det her er en del af løsningen, siger han.
Prisen for det skrantende selskab nægter han at oplyse, men den har næppe været høj.
Ifølge direktøren kan 43 ud af 47 ansatte beholde deres job, når Websales bliver et datterselskab med navnet Netkoncept Websales. Og Klavs Jørgensen, der selv var medejer af Websales, bedyrer, at der ikke kommer yderligere fyringer under den nye ejer.
Websales har været stærk presset i en længere periode. I januar var selskabet i alvorlig krise, da det konkursramte søsterselskab Spiritech ikke kunne betale en tocifret milliongæld til Websales. Hele selskabets egenkapital var væk, men det blev reddet af kreditorerne, blandt andre ToldSkat, som droppede at få 17 millioner kroner tilbage fra selskabet.
Seneste symptom viste sig i juli, da hver fjerde medarbejder blev fyret, med markedssituationen som forklaring.
Dengang afviste Klavs Jørgensen alvorlige krisetegn og udtalte om selskabets situation:
- Så længe vi tilpasser forretningen til markedet og agerer som en ansvarlig ledelse, kan vi blive ved i mange år endnu, sagde han.
Direktøren forsætter som styrmand for, hvad der er tilbage af hardware-forhandleren. Men selskabet flytter adresse fra Glostrup til Albertslund, nabokommune på Københavns vestegn.
Websales var en del af Aston, indtil Peter Warnøe forlod selskabet og købte nogle af aktiverne ud, derimellem Websales. Efter salget har Warnøe intet tilbage af de selskaber, som han købte for at forsøge at danne en ny IT-koncern, Spirit Group.